ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Οκτώ Δεκαετίες ΠΟΑ-Ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι» – Έκδηλη η συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μιμίκου (vid)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Γήπεδο του ΠΟΑ στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου της ΚΡΗΤΗ TV Γιώργου Μιμίκου «Οκτώ Δεκαετίες ΠΟΑ -Ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι». Η εκδήλωση περιλάμβανε  και μια σειρά βραβεύσεων ανθρώπων που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ομάδα του Ατσαλένιου

Με άρωμα από τις αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και του Euro του 2004 λόγω της  επετείου των 20 χρόνων από την διοργάνωση που έφερε το Ευρωπαϊκό Κύπελο στην Ελλάδα και υπήρξε μια  από τις  μεγαλύτερες  επιτυχίες στα χρονικά αθλήματος, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσιογράφου του Ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV Γιώργου Μιμίκου, Οκτώ Δεκαετίες ΠΟΑ, ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο να βραβεύει τον σπουδαίο Τραϊανό Δέλλα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πλήθος ανθρώπων που θέλησαν να μάθουν για το βιβλίο, την ιστορία του ΠΟΑ και των προσφύγων, αλλά και να συγχαρούν από κοντά τον Γιώργο Μιμίκο, παρακολούθησαν με προσοχή τις ομιλίες, αντλώντας πληροφορίες για μια ιστορία 80 ετών.

Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, με το προσφυγικό στοιχείο να υπερέχει και πολλούς από τους συμμετέχοντες, να μιλούν με λόγια συγκίνησης για την ιστορία των ανθρώπων που άφησαν τον τόπο τους και βρήκαν στην Κρήτη τη νέα τους πατρίδα.

Την παράσταση στην παρουσίαση έκλεψε ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ Γιάννης Παπαστεφανακης που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του για την εκδήλωση, αλλά και ο Δημήτρης Βοργιάς, πατέρας του Προέδρου του ΕΚΗ που υπήρξε ποδοσφαιριστής και προπονητής, διατηρώντας μέχρι και σήμερα την αγάπη του για το ποδοσφαιρικό σωματείο.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και η ΑΕΚ για τα 100 χρόνια της, αλλά και το Προσφυγικό της Μουσείο, ενώ την τιμητική τους είχαν εκτός το Μικρασιάτικο Ατσαλένιο και η Νέα Αλικαρνασσός τα Νέα Αλάτσατα όπως και ο Σύλλογος Ποντίων που βοήθησαν η παρουσίαση να μετατραπεί σε γιορτή.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button