Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Όλα …τούμπα, τέλος τα χρήματα προς την Ουκρανία, μετέωρος ο Ζελένσκυ!

Η άρνηση του Αμερικανικού Κογκρέσου να υποστηρίξει τη διάθεση κονδυλίων που ζήτησε η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία θα ήταν πλήρης τρέλα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.
«Η κατάρρευση της υποστήριξης για την Ουκρανία είναι απόλυτη τρέλα».

Είναι ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Δεν είναι σωστό», είπε. Ο Αμερικανός ηγέτης είναι βέβαιος ότι η βοήθεια θα εγκριθεί τελικά και πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει με ορισμένα μέλη του Κογκρέσου για το θέμα. Προηγουμένως, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι η κατάσταση όσον αφορά τη βοήθεια προς το Κίεβο είναι τρομερή. Σύμφωνα με αυτήν, εάν η Ουάσιγκτον δεν διαθέσει νέα κονδύλια για το Κίεβο, τότε η ευθύνη για την ήττα της Ουκρανίας θα βαρύνει τις ΗΠΑ. Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αποχώρησαν από την ενημέρωση για τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, εξακολουθώντας να μπλοκάρουν την περεταίρω ενίσχυση του Κιέβου. Φανερά ενοχλημένος ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του σε μια απόρρητη ενημέρωση της Γερουσίας δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την απογοήτευση του.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον επιβεβαίωσε δημόσια για πρώτη φορά σε επιστολή του προς τον Λευκό Οίκο ότι το κόμμα του δεν θα χορηγήσει βοήθεια στην Ουκρανία εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει «μεταμορφωτική αλλαγή στους νόμους για την ασφάλεια των συνόρων του έθνους μας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button