ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οι “πάπιες” και τα “παγώνια” του Βολιώτη υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου

Eδώ δεν είναι Τέμπη να κάνουμε την “πάπια” για το ξεμπάζωμα-μπάζωμα, εδώ είναι κοτζάμ μεγαλο-σταυρός, προφανώς και ευκαιρία για “παγώνια”

Σε δελτίο Τύπου του χαρτοφυλακίου του, καν από ανακοίνωση της ίδιας της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, μάθαμε για τη βράβευση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου με την απόδοση από τον Μητροπολίτη, κ. Ανδρέα, του Σταυρού «των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Παύλου, του Πρωτοκορυφαίου, και Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης».

Το εν λόγω διάδημα είναι η «Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης», αλλά από εδώ αρχίζουν ελέω άγχους προβολής τα αυτοτρολαρίσματα του υφυπουργού. Άλλο είναι η ανώτατη τιμή και άλλο να την εμφανίζει ως διάκριση όλης της Εκκλησίας Κρήτης προς το πρόσωπό του, δηλαδή εν συνόλω Συνόδου της Εκκλησίας, που δεν υπήρξε. Επιπλέον, στο δελτίο Τύπου την αναγράφει «Εκκλησία της Κρήτης», ενώ το ορθόν νομοκανονικά, αφού δεν είμαστε αυτοκέφαλος αλλά ημιαυτόνομη που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι το “Εκκλησία Κρήτης”. 

Άρα, τον υφυπουργό τιμά ο Δεσπότης της περιοχής απ’ όπου και γαμπρός ο υφυπουργός, από τα Πάρτιρα, προφανώς για τις επιχορηγήσεις αναστήλωσης των ναών της περιοχής του, που επλήγησαν από τον σεισμό. Για το δράμα των σεισμοπλήκτων όμως, οι οποίοι ζουν ακόμη και σε ετοιμόρροπα ή στα κοντέινερ, που έγιναν η τραγική “κανονικότητα” τους, και την κρατική-κυβερνητική αναλγησία που βλέπουν τα ερείπια-σπίτια τους από το να βγαίνουν σε πλειστηριασμό ή να “τρέχουν” κανονικά οι λογαριασμοί τους, έκανε κάτι που είναι και το υπαρξιακό πρόβλημα της περιοχής;

Όχι βέβαια, αλλά εδώ δεν είναι Τέμπη να κάνουμε την “πάπια” για το ξεμπάζωμα-μπάζωμα, εδώ είναι κοτζάμ μεγαλο-σταυρός, προφανώς και ευκαιρία για “παγώνια”… 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button