Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Οι “Μακεδνοί” στην Κόνιτσα – Δείτε φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδνοί», στο πλαίσιο των δράσεων που στοχεύουν στη συνεχή ενημέρωση των μελών του, παρευρέθηκε στην Κόνιτσα και στο Γανναδιό το τριήμερο 28 -30 Ιουνίου 2024.

Οι χορευτές συμμετείχαν στο τριήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών από τις περιοχές των Γρεβενών, της Έδεσσας, του Ρουμλουκίου, του Ζαγορίου και των Μαστοροχωρίων Κονίτσης. Η χοροδιδασκαλική τοποθέτηση των καταξιωμένων εισηγητών – ένας εκ των οποίων ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κος Νίκος Καμπέρης – ενίσχυσε τη χορευτική “φαρέτρα” των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, οι χορευτές συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ “Γιατί ‘ναι μαύρα τα βουνά ’24 : Οι μουσικές κουλτούρες των νοτίων Βαλκανίων” που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Σπίτι της Χάμκως, στην Κόνιτσα, με πρωτοβουλία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του βραβευμένου με Γκράμι παραγωγού Christopher King και τους έδωσε την ευκαιρία προσέγγισης, μελέτης και εμβάθυνσης στη μουσικοχορευτική κουλτούρα της Ελλάδας και των νοτίων Βαλκανίων.

Τέλος, η ξενάγηση, η περιήγηση και η αναβίωση ενός παραδοσιακού, αυθεντικού, ηπειρώτικου γλεντιού με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας των Μακεδνών στην πλατεία του Γανναδιού, ενός από τα σημαντικότερα Μαστοροχώρια της περιοχής, απετέλεσε για όλους μια μοναδική εμπειρία ζωής.

 

 

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button