Διεθνής επικαιρότητα

Γαλλία: Φοιτητές του Sciences Po απέκλεισαν την πρόσβαση διαμαρτυρόμενοι για τη Γάζα

Στην Ευρώπη μετά τις ΗΠΑ μεταφέρεται το κύμα διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια για τον πόλεμο στη Γάζα.  

Φοιτητές στο Παρίσι απέκλεισαν την Παρασκευή (26/5) την πρόσβαση στο φημισμένο πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) ζητώντας από το ίδρυμα να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων, οι φοιτητές κρέμασαν παλαιστινιακές σημαίες από παράθυρα και πάνω από την είσοδο του κτιρίου. Αρκετοί φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα, την κεφίγια, που έχει γίνει έμβλημα αλληλεγγύης με τη Γάζα.

«Όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα και στην Αυστραλία, ελπίζουμε πραγματικά ότι θα συμβεί και εδώ στη Γαλλία, ο ακαδημαϊκός κόσμος έχει ένα ρόλο να διαδραματίσει», λέει ο 22χρονος Χισάμ, μεταπτυχιακός φοιτητής στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές σπουδές στο Sciences Po.

Οι φοιτητές, λέει, ζητούν από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φοιτητές σε όλο και περισσότερα πανεπιστήμια κινητοποιούνται», λέει η 20χρονη Ζόι, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη δημόσια διοίκηση στο Sciences Po.

«Ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί σε όλα τα πανεπιστήμια και πέρα απ’ αυτά … δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα».

Στελέχη του Sciences Po δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button