ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εκκενώνεται το φαράγγι της Σαμαριάς υπό τον φόβο μετασεισμών – Πληροφορίες για ακρωτηριασμό του τραυματία

Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ βρίσκονται επί ποδός – Μήνυμα του 112 για προειδοποίηση κατολισθήσεων και αποφυγή επικίνδυνων σημείων

Αναστάτωση προκλήθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 13 Αυγούστου, με ένα άτομα να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Για τον τραυματισμό του μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες ότι προκλήθηκε είτε από πτώση όμως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από κάποιο βράχο που αποκολλήθηκε λόγω του σεισμού.

Για την επιχείρηση διάσωσης του τραυματία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστική, ενώ η μεταφορά του στο νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ακρωτηριάστηκε στο πόδι.

Το φαράγγι εκκενώθηκε άμεσα από τους εκατοντάδες επισκέπτες, υπό τον φόβο κατολίσθησης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα σημειώθηκε στα Χανιά σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τα οποία αναστάτωσαν τους κατοίκους, καθώς έγινε αισθητός σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Χανίων

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Χανίων, προειδοποιώντας για κίνδυνο κατολισθήσεων.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 αναφέρεται το εξής: «Λόγω σεισμικής δόνησης στην περιοχής σας, αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές (φαράγγια, βράχους). Κίνδυνος κατολισθήσεων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 4,9 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τους δύο σεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

«Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ έγινε στον υποθαλάσσιο χώρο, δεν τίθεται ανησυχία, ήταν αισθητός σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να συνδέσουμε τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ και των 3,4, με την ανάλυση που θα κάνουμε θα δούμε αν υπάρχει σύνδεση», ανέφερε ο κ. Ευθύμης Λέκκας στο newsbomb.gr

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα (σ.σ. 04:22) της Κυριακής σεισμική δόνηση εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα Χανιά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση καταγράφηκε 41 χιλιόμετρα νότια της Παλαιόχωρας, με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα 25 χιλιόμετρα.

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button