Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Eιδικό πρόγραμμα απασχόλησης για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Την ώρα που οι συμβάσεις στην ΛΑΡΚΟ λήγουν σε 7 μέρες και ενώ εκκρεμούν η εκδίκαση (26/3/24) της απόφασης του ΣτΕ για το αν ο διαγωνισμός θα μπει σε νέα φάση και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη, το ΔΣ της ΔΥΠΑ κλήθηκε ως «λαγός» να βάλει ταφόπλακα στην δουλειά 850 οικογενειών που ζουν και εργάζονται σε 5 νομούς.

Με ένα «ειδικό» πρόγραμμα απασχόλησης για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που τιτλοφορούνται ήδη απολυμένοι και με έτοιμη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΔΥΠΑ, το ΔΣ κλήθηκε να πάρει απόφαση δια περιφοράς την Παρασκευή 22/3 για να το εγκρίνει.

Με βάση αυτό ελάχιστη σημασία έχει πλέον η συζήτηση που απασχόλησε πριν 2 εβδομάδες το ΔΣ της ΔΥΠΑ για το αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήρθε έτοιμο ως σχέδιο ΚΥΑ των πέντε συναρμόδιων υπουργείων ή είναι πρόταση της ΔΥΠΑ.

Στο κείμενο ζητείται η έγκριση της συμμετοχής της ΔΥΠΑ ως φορέας υλοποίησης στην υπό έκδοση ΚΥΑ και στην ουσία αθετείται από την κυβέρνηση ο νόμος για την «εκκαθάριση εν λειτουργιά και παραμονή των εργαζομένων στην εργασία, μέχρι η ΛΑΡΚΟ να περάσει σε νέο ιδιοκτήτη που θα την αναπτύξει διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τις ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες».

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους δίνουν έναν πολύχρονο και διαρκή αγώνα για τη ζωή τους, με τωρινές πολύμορφες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και μπροστά στην κάθοδο τους στην Αθήνα στις 28 Μάρτη με σύνθημα ««το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει», θεωρώ πως το ΔΣ της ΔΥΠΑ δεν «νομιμοποιείται» να προχωρήσει σε πρόγραμμα που ουσιαστικά ορίζει τη ΛΑΡΚΟ τελειωμένη υπόθεση και χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους της ως «άνεργους απολυθέντες». Για αυτόν τον λόγο καταψηφίζω την συγκεκριμένη πρόταση.

The post Eιδικό πρόγραμμα απασχόλησης για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button