ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ξεπέρασαν τα 100 χλμ./ώρα οι ριπές ανέμου στην Κρήτη – Δείτε πού σημειώθηκαν ισχυροί βοριάδες

Η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου το Σάββατο 29/06 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 132 χλμ./ώρα

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 29/06 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο αλλά και την Κρήτη, με τις ριπές των βορείων ανέμων να ξεπερνούν σε αρκετές περιοχές τα 100 km/h.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου το Σάββατο 29/06 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 132 km/h. 

Στην οκτάδα ωστόσο με τις υψηλότερες ριπές του ανέμου κατατάσσεται και ο Πλακιάς Ρεθύμνου, όπου οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα τα 105 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ και στην Πλάκα Λασιθίου καταγράφηκαν ριπές ανέμου στα 93 χλμ/ώρα. 

Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Πίνακας. Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές του ανέμου το Σάββατο 29/06/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο, «όπως είχαμε ενημερώσει με χθεσινή ανακοίνωση,  θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στην Κρήτη φθάνοντας τα 105 km/h στον Πλακιά Ρεθύμνου.

Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου από τους 67 μετεωρολογικούς σταθμούς που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr στην Κρήτη, δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί: 

Πίνακας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button