ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων μέσω κόμβου Μουρνιών

Αγώνας για την ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου

Αλλάζει σταδιακά από χθες και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ο τρόπος εισόδου στην πόλη των Χανίων από τον κόμβο Μουρνιών καθώς άρχισαν οι τελικές παρεμβάσεις για τον συνδετήριο δρόμο, στο τμήμα από τη συμβολή της οδού Μουρνιών με την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την Αναγνώστου Γογονή. 

Το πολύπαθο έργο σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την  πόλη των Χανίων που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της περιοχής και που κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα λόγο τεχνικών εμποδίων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και πάντως πριν από τις 31 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία με βάση τη σύμβαση.

Με τις αλλαγές εφαρμόζονται, η πρόσβαση στην οδό Μουρνιών θα γίνεται αποκλειστικά από την οδό Ζυμβρακάκηδων η οποία θα χρησιμοποιείται ως έξοδος ενώ το τμήμα μεταξύ Ζυμβρακάκηδων και Γογονή θα κλείσει για την εκτέλεση της τελικής φάσης των εργασιών. Για την είσοδο στη πόλη των Χανίων, η οδός Μουρνιών θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης, από την είσοδο του Β.Ο.Α.Κ μέχρι την συμβολή με την οδό Αγ. Μαρίνας .

Στον κόμβο θα απαγορεύεται η συνέχιση της πορείας βόρεια ενώ η είσοδος στην πόλη θα πραγματοποιείται με δύο εναλλακτικές διαδρομές: μέσω της οδού Σοφοκλή  Βενιζέλου και μέσω της οδού Νικολάου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ως τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2023 και ακόμα και μια ημέρα καθυστέρησης θα έφερνε τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης αντιμέτωπο με κυρώσεις. Στόχος της διοίκησης του ΟΑΚ ωστόσο είναι στις 15 Δεκεμβρίου το έργο να παραδοθεί.

Στην πορεία του πολύπαθου έργου, τεχνικοί λόγοι οδήγησαν στη διακοπή του, με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει ασφυκτικά. «Υπήρξε αγωγός πλακοσκεπής που άλλαξε τα δεδομένα, τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, δημιούργησε καθυστερήσεις, σειρά άλλων δικτύων , που δημιουργούν επίσης καθυστερήσεις» είχε πει στην τελευταία σύσκεψη στον ΟΑΚ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο ίδιος σημείωνε ότι «αυτό που θέτει ως στόχο ο Ο.Α.Κ. είναι να ολοκληρωθεί νωρίτερα το έργο, παρόλο που η σύμβαση προβλέπει τέλος του έτους. Σ αυτό βεβαίως χρειάζεται η συνέργεια και η συνεργασία όλων των φορέων. Χρειάζεται ένας απόλυτος συντονισμός ώστε κάθε τι που προκύπτει, να αντιμετωπίζεται μέσα απ αυτή τη συνεργασία».

Με ανακοίνωση του ο Οργανισμός παρακαλεί «για την τήρηση των μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και η διέλευση των πεζών, ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο εργοτάξιο από τον ανάδοχο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button