Διεθνής επικαιρότητα

Κ. Μπάρκας: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες για τις ζωές των πολιτών της Πρέβεζας οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου»

Απαράδεκτες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας. «Οι δηλώσεις που σοκαρισμένος άκουσα από τον κ.Βαρτζόπουλο με άφησαν άφωνο με την κυνικότητα και την αδιαφορία που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας και γενικότερα του νομού Πρεβέζης».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο Υφυπουργός αμφισβήτησε τους παρευρισκόμενους που τον ενημέρωσαν ότι επειδή το Κέντρο Υγείας στην Πάργα δεν εφημερεύει μετά τις 3 το μεσημέρι, έχουν χαθεί ζωές πολιτών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει βάση αυτό ως επιχείρημα, είπε, διότι η απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή από το Κέντρο Υγείας στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, και η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε τα επείγοντα περιστατικά να κάνουν 28 χλμ για να σωθούν οι ζωές!

Και δεν έμεινε εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αφορά στις δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρεβέζης απάντησε ότι τα «προβλήματα που έχει δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα. Εδώ έχετε προβλήματα με τους Χειρουργούς, άλλοι έχουν προβλήματα με τους Παθολόγους, άλλοι έχουν προβλήματα με Ψυχιάτρους, με τους Αναισθησιολόγους έχουν σχεδόν όλα, με τους Ακτινολόγους έχουν επίσης σχεδόν όλα».

Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Η κυνικότητα και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα θέματα υγείας στην επαρχία εξανεμίζουν την κάθε ελπίδα για καλυτέρευση και ταυτόχρονα μας εξοργίζουν καθώς βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών του νομού Πρέβεζας”, κατέληξε ο κ.Μπάρκας.

Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας: Η απαξίωση του υφυπουργού Υγείας για την Πάργα

Για απαξίωση της Πάργας από τον Υφυπουργό Υγείας κάνει λόγο η Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας, προαναγγέλλοντας πως δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρει:

«Την Τρίτη που μας πέρασε ήρθε στην Πάργα ο υφυπουργός υγείας κ Βαρτζόπουλος.

Η επιτροπή κατοίκων για το Κέντρο Υγείας, θεώρησε σωστό να τον συναντήσει και να του εκθέσει το πρόβλημα. Ότι δηλαδή το Κέντρο Υγείας είναι υποστελέχωμένο και σε υπολειτουργία ενώ ταυτόχρονα η Πάργα δέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

Αφού ειρωνεύτηκε κάνοντας «πλακίτσα» με το «κατοίκων», γιατί του φάνηκε, λέει, ότι άκουσε «κατ’ οίκων», προσπέρασε βιαστικά για να ενημερωθεί από το προσωπικό. Δυστυχώς, η επιτροπή δεν μπορέσαμε να παραβρεθεί στην ενημέρωση αυτή. Είναι σεζόν. Δύσκολα τρέχεις πίσω από υφυπουργούς όταν έχεις να τρέξεις πίσω από απίστευτες υποχρεώσεις.

Την επομένη διαβάσαμε έκπληκτοι σε site της Πρέβεζας πως σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πάργας, ο υφυπουργός απάντησε : «Ενημερώθηκα, ότι στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου η εφημερία είναι συνεχής. Η απόσταση της Πάργας με το Καναλάκι είναι μικρότερη από την απόσταση ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο της Θεσσαλονίκης”.

Ως πολίτες της Πάργας έχουμε βέβαια αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσουμε αυτή του την τοποθέτηση. Δε θα το κάνουμε όμως σε ένα Δελτίο Τύπου. Αφού ευχαριστήσουμε τον υπουργό που μπήκε στον κόπο να μετρήσει τα χιλιόμετρα, Καναλάκι – Πάργα.( Δυστυχώς εμείς οι «αδαείς» δεν ξέραμε να το κάνουμε τόσα χρόνια) σύμφωνα με το σκεπτικό του, θα αναλογιστούμε το σύστημα υγείας της Υποσαχάριας Αφρικής και θα του ζητήσουμε συγνώμη που τον ενοχλήσαμε με τους παραλογισμούς μας.

Επίσης, ο κ Βαρτζόπουλος απαντώντας για το αν δεσμεύεται το Υπουργείο να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας είπε: “Εννοείται. Ο βουλευτής έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε και τις φυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού”.

Του απαντάμε: Πολύ καλά κάνετε κ. Υφυπουργέ! Στο εικονοστάσι να μην ξεχάσετε να τις βάλετε! Αφού εσείς απαξιοίτε ίσως να μας βοηθήσει η Παναγία.

Για τις φαιδρότητες αυτές, που σημειωτέων ειπώθηκαν μπροστά στο βουλευτή μας, «το δικό μας το παιδί»… τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι πολίτες από την άλλη δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια».

Πηγή: parganews

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button