Διεθνής επικαιρότητα

«All eyes on Rafah»: Το σύνθημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που έγινε «viral» στα social media

Αυξάνονται κάθε ώρα που περνά οι χρήστες και χρήστριες του Instagram που κοινοποιούν τη σύνθημα «All eyes on Rafah» (όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Ράφα), σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που δέχεται επίθεση από τα ισραηλινά στρατεύματα στο τελευταίο μέρος της Γάζας, που είχε κριθεί σαν «ασφαλής προορισμός». 

Το σύνθημα αυτό έχουν κοινοποιήσει πάνω από 43,9 εκατομμύρια χρήστες στις ιστορίες τους στο Instagram, τη στιγμή που στη Ράφα επελαύνουν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Η φωτογραφία που κοινοποιείται είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και δείχνει από ψηλά το στρατόπεδο που είχε διαμορφωθεί στη Ράφα και τις σκηνές των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτές.

Να σημειωθεί ότι, ισραηλινά τανκς εμφανίστηκαν στο κέντρο της Ράφα για πρώτη φορά την Τρίτη (28/9) καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στην Ράφα στη νότια Γάζα παρά τη διεθνή καταδίκη και τις διπλωματικές προσπάθειες με την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για κατάπαυση του πυρός που θα δώσει τέλος στους θανάτους αμάχων

Την ίδια στιγμή, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες οδήγησαν στο θάνατο ακόμα 21 Παλαιστινίους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Είχε προηγηθεί η πρώτη επίθεση της περασμένης Κυριακής που προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά σε έναν καταυλισμό με αντίσκηνα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους ήταν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Η τρίτη εβδομάδα της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή λόγω του συνεχιζόμενου απολογισμού θανάτων αμάχων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button