ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σημαντικές διακρίσεις για τον Ζαβουργιανό στα Ευρωπαικά Τουρνουά Τένις

Εντυπωσική πρόοδο έχει ο νεαρός τενίστας του Ηράκλειο ΟΑΑ…

Σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα ο Θάνος Ζαβουργιανός προσθέτοντας ακόμα περισσότερα επιτεύγματα στην τενιστική του πορεία. Ο νεαρός αθλητής του Ηράκλειο ΟΑΑ έχει σημειώσει μια εντυπωσιακή πρόοδο, δείχνοντας της αφοσίωση του και το ταλέντο του στο τένις.
Πρώτος σταθμός του ήταν το Kalymnos Junior Cup 2023, όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση. Στα μονά, ο Ζαβουργιανός στον γύρο των 16 κέρδισε τον Μιχάλη Καλικάντζαρο 60 60 και προκρίθηκε στους 8 όπου αντιμετώπισε τον Γερμανό Richard Guth, τον οποίο κέρδισε 61 και ret. Στα ημιτελικά κέρδισε τον Ορέστη Γιαννόπουλο με 61 60 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου αντιμετώπισε το Νο1 του ταμπλό, τον Κοζάκο, Robert Kaminskiy και ηττήθηκε 62 62.
Στα διπλά του ίδιου τουρνουά ο Ζαβουργιανός με συμπαίκτη τον Ορέστη Γιαννόπουλο κατάφεραν να φτάσουν στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τους Μιχάλη Γενέθλιου και Βασίλη Λυκουρέση 63 36 10-4 καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση.

Στο επόμενο τουρνουά ο Θάνος Ζαβουργιανός αγωνίστηκε σε δυο ημιτελικούς στο Διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας.Στα μονά πέτυχε 3 νίκες, για να προκριθεί έως τα ημιτελικά. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε του Κύπριου Ανδρέα Φωτιάδη με 61 60, στον επόμενο γύρο του Ούγγρου Vejke Almos Deli με 64 60 και στα προημιτελικά του Βρετανού Ruben Stanmore με 61 61. Στα ημιτελικά γνώρισε την ήττα από τον Κύπριο Νικόλα Πετούσση με 26 61 60 και παρέμεινε στη τριτη θέση.
Στα διπλά ο Ζαβουργιανός  με συμπαίκτη τον  Νοέλ Γιοβάντση, απέκλεισαν τους Κύπριους Νικόλα Έλληνα και Αλέξανδρο Σοκόλ με 62 61, καθώς και τους επίσης Κύπριους Πετούσση και Νικόλα Στυλιανού με 61 63, για να περάσουν στα ημιτελικά. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν από το Νο1 του ταμπλό, τον Ούγγρο Istvan Damjan Mokan και τον Κύπριο Ανδρέα Μονογιό, με 46 64 107 και κατέλαβαν την τρίτη θέση.
Στην Ηλιούπολη, στην πρεμιέρα του τουρνουά  Ilioupoli Cup 2023 κέρδισε τον Ιασονα Ροβά 60 60. Στους 16 κέρδισε τον Ιωάννη Μοτσάκο 62 63. Στα προημιτελικά τον Ρουμάνο David Cercel με 2-0 ret. Στον ημιτελικό που ακολούθησε έχασε από τον Άλκη Μιχαλακόπουλο 75 75 καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση.
Στα διπλά ο Θάνος κατέλαβε την δεύτερη θέση με παρτενέρ τον Θησέα Σιδεράκο. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους Μαρίνο Καρνιάτη και τον Κύπριο Ανδρέα Μονογίο 64 61 και προκρίθηκαν στον τελικό όπου με αντίπαλου τους Γακόπουλο και Μιχαλακόπουλο Νο.1 του ταμπλό έχασαν 62 60 και κατέλαβαν την δεύτερη θέση.
Είναι εμφανές ότι ο Θάνος Ζαβουργιανός διαθέτει το πάθος και το ταλέντο που απαιτούνται για να επιτύχει στον κόσμο του τένις. Η συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά τουρνουά και οι σημαντικές επιδόσεις του είναι απόδειξη της αποφασιστικότητάς του να βελτιώσει τις ικανότητές του και να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο αθλητή. Ο ρόλος των προπονητών του, καθώς και η υποστήριξη των γονέων του, είναι εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία του. 
Συγχαρητήρια αξίζουν όχι μόνο στον Θάνο, αλλά και σε όλους όσους συνεργάζονται και τον υποστηρίζουν σε αυτήν την αξιέπαινη πορεία του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button