ΑττικήΤοπικές Είδησης

Νίκος Χαρδαλιάς: «Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής»

Άρθρο του Περιφερειάρχη στη «Βραδυνή της Κυριακής»

 

Στην ισχυρή βούληση της Περιφέρειας να απορροφηθούν πλήρως και άμεσα οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του στη «Βραδυνή της Κυριακής», με τίτλο «Γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο δημόσια έργα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς, μετά και το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την έμπρακτη απάντηση στους οπαδούς του ευρωσκεπτικισμού για τον τρόπο με τον οποίο οι κοινοτικοί πόροι αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής: «Καθήκον και φιλοδοξία μας, είναι να διοχετεύσουμε κεφάλαια από τα ΕΣΠΑ στην κοινωνία, στο να κάνουμε καλύτερη, πιο εύκολη, πιο ποιοτική και ανθρώπινη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στην περιοχή της ευθύνης μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Προσθέτει μάλιστα ότι το αυξημένο κονδύλι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική, που αγγίζει το 1,61 δις ευρώ, αποτελεί το βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς επικεντρώνει τη στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για την επένδυση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2021-2027 σε πέντε κύριους τομείς, που έχουν να κάνουν με την  επιχειρηματικότητα, την κλιματική αλλαγή, τις βιώσιμες μεταφορές, τις υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας και την υλοποίηση ΟΧΕ.

«Η Περιφέρειά μας έχει ήδη ενεργοποιήσει 617 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 40% του συνολικού προϋπολογισμού. Βούλησή μας είναι να πετύχουμε την απόλυτη απορρόφηση και του τελευταίου ευρώ, για να προσφέρουμε τα έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας» καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Επισυνάπτεται το άρθρο του Περιφερειάρχη Αττικής.

Άρθρο-Περιφερειάρχη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button