ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θέμα στο Reuters έγιναν οι κλοπές των ελιών στα λιόφυτα – Δείτε πως δρούσε ο “ποντικός” που έκλεβε λάδι στη Βιάννο

Δεν έχουν περάσει, εξάλλου, παρά μερικές μήνες από το ρεπορτάζ neakriti.gr, που έκανε αναφορά στο φαινόμενο της “εισβολής” θρασύτατων δραστών σε λιόφυτα, ραβδίζοντας τα δέντρα ή κόβοντας κλαδιά, τα οποία παίρνουν μαζί τους και τα ραβδίζουν σε άλλο μέρος.

Με την τιμή του ελαιολάδου να είναι στα ύψη, το… φυλλοκάρδι των πολιτών σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου “τρέμει”, με φόντο τις περιπτώσεις επιτηδείων που υφαρπάζουν ολόκληρες σοδειές. Το φαινόμενο των ελαιοκλοπών στη χώρα τράβηξε, μάλιστα, το αμέσως προηγούμενο διάστημα το ενδιαφέρον του Reuters, ρεπορτάζ του οποίου κάνει αναφορά στους τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί επιχειρούν να προστατεύσουν τις σοδειές τους. Δείτε το ρεπορτάζ του reuters εδώ: Greek olive growers brace themselves as thieves seek pricey crop  

Δεν έχουν περάσει, εξάλλου, παρά μερικές μήνες από το ρεπορτάζ neakriti.gr, που έκανε αναφορά στο φαινόμενο της “εισβολής” θρασύτατων δραστών σε λιόφυτα, ραβδίζοντας τα δέντρα ή κόβοντας κλαδιά, τα οποία παίρνουν μαζί τους και τα ραβδίζουν σε άλλο μέρος. 

 

Τελευταία περίπτωση ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος πιάστηκε να ξαφρίζει σπίτια και καταστήματα αρπάζοντας εκτός από λεφτά και κοσμήματα και… λάδι όπου έβρισκε!.
Όλες οι κλοπές έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βιάννου, ενώ ο 40χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος δεν είχε κλέψει μόνο δεκάδες κιλά λάδι, αλλά και κοσμήματα και χρήματα. 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο ημεδαπός άνδρας συνελήφθη κατηγορούμενος για κλοπές σε οικίες και κατάστημα. Σύμφωνα με τις Αρχές, αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, 42 κιλά ελαιολάδου, κοσμήματα και χρήματα!

Η αρχή του… τέλους της έκνομης δράσης του 40χρονου άνδρα έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης. Τότε, ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Βιάννου κατήγγειλε στο Α.Τ. Βιάννου ότι άγνωστο άτομο είχε αφαιρέσει από το σπίτι του ποσότητα ελαιολάδου.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που ακολούθησε, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι δράστης της εν λόγω κλοπής είναι ο 40χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. 

Σύμφωνα, πάντα, με την Αστυνομία, ο συλληφθείς φέρεται να είχε διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές (μία απόπειρα και τρεις τετελεσμένες) από τον περασμένο Μάρτιο. Ειδικότερα, το διάστημα από 24 Μαρτίου 2023 έως 9 Δεκεμβρίου 2023 είχε αφαιρέσει συνολικά 42 κιλά ελαιόλαδο. Εντούτοις, παρά τη… φανερή αδυναμία του δράστη στο λάδι, δεν είχε διστάσει – σύμφωνα με τις Αρχές – να προβεί στην κλοπή και κοσμημάτων, αλλά και χρημάτων. 
«Συνελήφθη χθες (σ.σ. προχθές) (13/12/2023) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές σε οικίες και κατάστημα. 

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (σ.σ. προχθές), ημεδαπός κατήγγειλε ότι άγνωστος είχε αφαιρέσει από την οικία του ποσότητα ελαιολάδου. 
Από την ενεργούμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο ημεδαπός είναι δράστης της κλοπής και συνελήφθη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. 

Ας σημειωθεί ότι το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.
Στο μεταξύ, 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button