ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ακόμη δύο λουκέτα στα αρτοποιεία στον Βόλο – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στα 40 και πλέον ανέρχονται τα λουκέτα στα αρτοποιεία την τελευταία τριετία λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, ενώ άλλα δυο προστέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα αρτοποιεία της γειτονιάς που κάνουν τόσο αγώνα να κρατηθούν σε λειτουργία, είναι αντιμέτωπα με το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας που ροκανίζει τα έσοδα και κάνει δυσβάστακτη την επιβίωσή τους.
Ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας δήλωσε πως «ακόμη δύο λουκέτα σε αρτοποιεία της γειτονιάς καταγράφηκαν μόνο τον Οκτώβριο. Το ένα έκλεισε λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους και πλέον ο συνάδελφος κάνει άλλη εργασία, ενώ το άλλο λόγω των ζημιών που υπέστη από τις πλημμύρες και ο συνάδελφος δεν έχει καταφέρει να το ανοίξει».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως την τελευταία τριετία έκλεισαν στη Μαγνησία πάνω από 40 αρτοποιεία εξαιτίας του αυξημένου κόστους λειτουργίας, όπως στο ρεύμα αλλά και στις ύλες που είναι μη διαχειρίσιμο για τους αρτοποιούς. Αναφερόμαστε στο 20% απώλειες του συνολικού δυναμικού αρτοποιείων του νομού που έκλεισαν».

Πάντως νέα άνοδος τιμών στα ψωμιά δεν αναμένεται για το επόμενο διάστημα, εκτός και αν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές.

Ο κ. Τσουράπας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη στήριξη των φούρνων της γειτονιάς από τους πολίτες οι οποίοι πηγαίνουν στα αρτοποιεία στον ίδιο αριθμό ημερών σε σχέση με το παρελθόν, αλλά καταναλώνουν λιγότερο λόγω γενικότερης οικονομικής δυσκολίας. «Τα ζηλεύουν αυτά που βλέπουν, αλλά δεν μπορούν να τα αγοράσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι καταναλωτές βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».

Τα αρτοποιεία αμέσως μετά τις πλημμύρες παρασκευάζουν το υπέροχο ψωμί τους με εμφιαλωμένο νερό μετά από δωρεές που γίνονται από το Επιμελητήριο, συλλόγους, εταιρείες αλλά και συλλόγους αρτοποιών.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Τσουράπας «παλέτες με νερά στέλνονται ακόμη και αυτές τις μέρες. Μεριμνήσαμε από τις 5 Σεπτεμβρίου και μετά να εξασφαλίζουμε εμφιαλωμένο νερό στους συναδέλφους μας. Μάλιστα η διάθεση του εμφιαλωμένου νερού θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του χρόνου τουλάχιστον, καθώς το βράδυ σε ορισμένες η πίεση του νερού πέφτει».

Πηγή: e-thessalia.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button