ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Την Μίνα Βαλυράκη τιμά η F1 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φλόριντα

Τιμητική διάκριση στην Ελληνίδα ζωγράφο για τη μελέτη της πάνω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της F1

Έκθεση ζωγραφικής προς τιμήν της Μίνας Βαλυράκη εγκαινιάστηκε στις 5 Μαΐου κατά την έναρξη του 6ου grand prix για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 στο Μαϊάμι.

Η τιμητική διάκριση στην Ελληνίδα ζωγράφο έγινε για την μελέτη της πάνω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της F1 και των exotic cars.

Στις 7 Μαΐου, ο Δήμαρχος του Fort Mayers της Florida, Kevin B. Anderson και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Liston Bochette, μέλος της IOC και καλλιτέχνης, απένειμαν τιμητική διάκριση στη ζωγράφο «για την προσφορά της στην ανθρωπότητα μέσω των τεχνών».

Μετά την προσφώνησή τους, η ζωγράφος Μίνα Βαλυράκη ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Fort Mayers στην Φλοριντα για την τιμή που της έγινε, τονίζοντας τη σημασία της τέχνης και του πολιτισμού, προβάλλοντας την ιδέα του ολυμπισμού και τα ολυμπιακά ιδεώδη της Ελλάδας, όπου ο πολιτισμός και ο αθλητισμός συνυπάρχουν ως ιδέα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στις τελευταίες δημιουργίες της ζωγράφου συναντάς δυναμικές αποτυπώσεις αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας που πατούν το γκάζι δυνατά, εκκινήσεις και τερματισμοί…

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια της γκαλερί κ.Catherine Ehrenberger «Το ταλέντο και το πάθος της Μίνας διαγράφεται και λάμπει μέσα από κάθε πινελιά στα έργα της και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε τη θαυμάσια δουλειά της με όλους εδώ στην περιοχή της νοτιοδυτικής Φλόριντα».

Οι παρουσίες στην έκθεση, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ήταν πολλές και σημαντικές από τον χώρο των τεχνών, του κινηματογράφου, του NBC, του επιχειρηματικού κόσμου της Florida.

Καταξιωμένοι συνάδελφοί της όπως ο ζωγράφος Stephen Mancini, ο σημαντικός κολομβιανός γλύπτης environmentalist Tiite Baquero, ο γνωστός ζωγράφος Paul Arsenault, η ζωγράφος Stacie Lynn Krupa, ο John Biffar, σκηνοθέτης και κάτοχος 5 βραβείων EMMY.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button