Διεθνής επικαιρότητα

Μπαχτσελί: «Μέτωπο κατοχής» όσοι διαφωνούν με τη μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας

Σε νέο εθνικιστικό κρεσέντο επιδόθηκε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αυτή τη φορά για την μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλώντας «μέτωπο κατοχής», τις χώρες που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτισμική αλλοίωση του χώρου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ο Μπαχτσελί δήλωσε ότι «η Κωνσταντινούπολη απελευθερώθηκε από τις αλυσίδες της πριν από 571 χρόνια. Η Κωνσταντινούπολη επανενώθηκε με το αγαπημένο της τουρκικό έθνος πριν από 571 χρόνια».

Ισχυρίστηκε, δε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι η Κωνσταντινούπολη είναι «το πρώτο κέντρο της τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας».

«Οι κατακτήσεις είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους και θα παραμείνουν τέτοιοι» σχολίασε για να προσθέσει πως «δεν θα γίνει ανεκτό να αποσυνδεθεί η κληρονομιά των κατακτήσεών μας από τις ρίζες και την ταυτότητά τους».

«Μυστικά σχέδια σχεδιάζουν να φέρουν το βυζαντινό φάντασμα»

«Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευθεί οπωσδήποτε από τα υποχείρια των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, που καταστρώνουν μυστικά σχέδια και σχεδιάζουν να επαναφέρουν την κατάλληλη στιγμή, ως μαύρα σύννεφα πάνω από την Κωνσταντινούπολη, το βυζαντινό φάντασμα και τις βυζαντινές φιλοδοξίες».

Κατέληξε, μάλιστα πως «θα συνεχίσουμε, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να είμαστε ενοχλητικοί απέναντι στο μέτωπο κατοχής, το οποίο έχει χάσει τον ύπνο του όχι μόνο από την Άλωση, αλλά και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και θα συνεχίσουμε να ματαιώνουμε τις φιλοδοξίες τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button