ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μπήκαν στα σπίτια οι φλόγες στην Κερατέα ( + φωτό, vid)

Στα πρώτα σπίτια της Πλάκας μπήκαν οι φλόγες στη νέα φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Κερατέας στην Αττική , ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και αυτοκίνητα στην περιοχή. Την ίδια ώρα απανωτά έρχονται τα μηνύματα εκκένωσης οικισμών της περιοχής από το «112».

Να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να κατευθυνθούν προς Λαύριο οι κάτοικοι των περιοχών Άγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Μαρκάτι, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα ζητά η Πολιτική Προστασία με αλλεπάλληλα μηνύματα του «112».

Μιλώντας στο ΕΡΤNews ο Αθανάσιος Μακροδημήτριος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή, κάνοντας έκκληση για ακόμα περισσότερα κατασβεστικά μέσα.

Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ με τις ριπές να φθάνουν ως και τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

Για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων και την προστασία των κατοίκων ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται σε: 1) Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από την πλευρά Τογάνι και 2) Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι.

 

Δείτε το βίντεο 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button