ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έρχεται αύριο ο καύσωνας στην Κρήτη – Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια (vid)

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ την αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης να ενισχύουν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά – Σε ποιες περιοχές της Κρήτης ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Στιγμές δροσιάς αναζητούν πολίτες και στην Κρήτη η οποία σταδιακά εισέρχεται σε συνθήκες καύσωνα καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ στην περιοχή της Μεσαράς θα σκαρφαλώσει στους 44 με 45 βαθμούς κελσίου. 

Και στην Κρήτη, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

 

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ την αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης να ενισχύουν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κυπάρισσος του Δήμου Πλατανιά με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν στο άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης εκτελούσε αγροτικές εργασίες με θρυμματιστή υπολειμμάτων καλλιεργειών, όμως δημιουργήθηκε σπινθήρας με συνέπεια να επεκταθεί η φωτιά, την οποία έθεσαν το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο οι πυροσβέστες. 

Παράλληλοι, ειδικοί καλούν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο αναφορικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών.  Ιδιαιτέρως εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας. 

Για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, έως και την Παρασκευή θα παραμείνουν ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου ο οποίος παράλληλα ξεκινά την παροχή υπηρεσιών  streetwork για τους άστεγους, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button