ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σχολική βία: Πώς θα αντιμετωπιστεί – Οι λύσεις που προτείνουν εκπαιδευτικοί (vid)

ακρόαση άρθρου

Σχολική βία: Πώς θα αντιμετωπιστεί – Οι λύσεις που προτείνουν εκπαιδευτικοί (vid)

Λύσεις μέσα από τα βιβλία για το φαινόμενο της σχολικής βίας πρότειναν εκπαιδευτικοί και εισηγητές της ημερίδας που οργάνωσε το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων με τίτλο «Μορφές βίας στο σχολείο και λύσεις αγάπης μέσα από το βιβλίο». Με αφορμή την πανελλήνια σχολική μέρα κατά της σχολικής βίας που είναι στις 6 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν πτυχές ενός φαινομένου που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, δηλαδή το 32,4%, μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δηλώνουν πώς έχουν δεχτεί σχολικό εκφοβισμό. Ένα στα έξι παιδιά, δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.

Σε ημερίδα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης επιχειρήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση με λύσεις μέσα από το βιβλίο.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πανελλαδικής σχολικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του «Μίλα Τώρα», τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού αποτελούν πλέον καθημερινότητα στη ζωή παιδιών, σε όλη την Ελλάδα.

«Εκτός από εγγενείς παράγοντες που είναι θέμα ανατροφής και διαμορφώσεως, το περιβάλλον γενικώς κρύβει μια βία την οποία τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν αφού είναι εξοικειωμένα με παιχνίδια βίας από πολύ μικρά και ακολουθούν την τακτική των μεγάλων. Ξέρουμε πως παιδιά νηπιαγωγείου ακολουθούν την τακτική των πατεράδων τους», τόνισε ο διευθυντής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, Δημήτρης Βλαχοδήμος.

«Καθώς μεγαλώνουν είναι δύσκολο να διαχειριστούν τη βία και καθώς αυξάνεται η ηλικία τους και μπαίνουν στην εφηβική που τα συναισθήματα είναι δύσκολο να διαχειριστούν λόγο ορμονικών μεταβολών ,εκεί παρουσιάζονται τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται σαν πλάκα. Αλλά αυτή η πλάκα μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που προκαλούν τραύματα», συμπληρώνει ο κ. Βλαχοδήμος.

Δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή, προτείνει το υπουργείο Παιδείας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά της Σχολικής Βίας.

Στην ημερίδα του 1ου Πειραματικού γυμνασίου με θέμα τις μορφές βίας και τις λύσεις μέσα από τα βιβλία παρουσιάστηκαν συγγραφικά έργα που αναφέρονται στο φαινόμενο της εποχής.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button