ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μια «ζοφερή πραγματικότητα» στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων

Το Σάββατο 29 Ιουνίου δεν εφημέρευε το αναισθησιολογικό τμήμα, το ακτινολογικό αλλά ούτε και η ΜΕΘ καθώς και το τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Για «ζοφερή πραγματικότητα» που -όπως ισχυρίζονται- διαμορφώνεται για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εν μέσω θερινής περιόδου όπου το νοσοκομείο επιπλέον καλείται να ανταπεξέλθει σε σοβαρά περιστατικά ατυχημάτων και άλλων περιστατικών με τουρίστες, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Όπως λένε, το Σάββατο 29 Ιουνίου δεν εφημέρευε το αναισθησιολογικό τμήμα, το ακτινολογικό αλλά ούτε και η ΜΕΘ καθώς και το τμήμα Γενικής Χειρουργικής. Στην ανάρτησή του ο Σύλλογος Εργαζομένων υποστηρίζει ότι η κατάσταση και στα άλλα δυο Νοσοκομεία του νομού είναι το ίδιο ζοφερή, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ. 

Όπως καταγγέλλειΌ ο Σύλλογος, το Σάββατο ενώ δεν εφημέρευε Αναισθησιολόγος, κλήθηκε από το σπίτι της Εντατικολόγος προκειμένου να διασωληνωθεί επείγον περιστατικό που είχε φτάσει στον Άγιο Νικόλαο από το Νοσοκομείο Νεάπολης. Ωστόσο, παρόλο που η γιατρός έφτασε έγκαιρα στο νοσοκομείο ενώ δεν εφημέρευε, διασωλήνωσε άμεσα τον ασθενή, ο ίδιος δεν τα κατάφερε χάνοντας τη ζωή του. Την ίδια μέρα σε τροχαίο, με θύμα μια τουρίστρια από την Τσεχία όπου χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε το Ακτινολογικό Τμήμα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για να διενεργηθούν οι απαραίτητες ακτινολογικές εξετάσεις.

«Τα παραπάνω περιστατικά είναι χαρακτηριστικά μιας δυναμικής κατάστασης η οποία σε σύντομο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο» ισχυρίστηκαν γιατροί του νοσοκομείου στην ΕΡΤ. Όπως υποστηρίζουν «το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου αποδυναμώθηκε καθιστώντας αδύνατη την κάλυψη των εφημεριών όλο το μήνα μετά τις προκηρύξεις όπου μετακινήθηκαν γιατροί σε Ιεραπετρα Σητεία και Ηράκλειο. Την ίδια ώρα ούτε τα αλλά δυο νοσοκομεία μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες. Το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγγίζουν το κόκκινο οδηγούν τους πολίτες να ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου αλλά και στην ιδιωτική υγεία».

Μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου για το μείζον ζήτημα της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου της πόλης ζήτησε η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Δέσπω Καρνιαδάκη. Σύμφωνος να συζητηθεί το θέμα άμεσα σε μονοθεματική συνεδρίαση δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button