ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με επιτυχία η επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου στη Λισαβόνα (pics)

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27 που υλοποιεί το 11o Γυμνάσιο Ηρακλείου – Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαρία Αθανασάκη, εκπαιδευτικός Οικονομίας, και η εικαστικός Κλειώ Χρηστάκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση ακόμα δύο εκπαιδευτικών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. 

Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27 που υλοποιεί το 11o Γυμνάσιο Ηρακλείου με αριθμό σχεδίου  2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη μετακίνηση, κατά το χρονικό διάστημα 31.03.2024 – 06.04.2024 ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαρία Αθανασάκη, εκπαιδευτικός Οικονομίας και η Εικαστικός Κλειώ Χρηστάκη. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο «Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs)».

Στην επιμόρφωση μετείχαν, εκτός από τις εκπαιδευτικούς του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων από τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία. 

επιμόρφωση

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ασκηθούν στην ενσωμάτωση των 4Cs (Δημιουργικότητα, Επικοινωνία,  Συνεργασία, Κριτική Σκέψη) στις σχολικές δραστηριότητες, κυρίως μέσω της χρήσης κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Τα 4Cs μπορούν να διδαχθούν και να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε τάξη. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο σχεδιασμό δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον μαθητή οι οποίες, μεταξύ άλλων, προάγουν την κοινωνικότητα των μαθητών βοηθώντας τους να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν  αποκτήσει τη γνώση, την τεχνογνωσία και την αυτοπεποίθηση για να εισαγάγουν αυτές τις, πολλά υποσχόμενες, δεξιότητες στο πρόγραμμα σπουδών και στη σχολική κοινότητα.

Τέλος, παράλληλα με την επιμόρφωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω ξεναγήσεων και άλλων εξωτερικών δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε ο φορέας υλοποίησης της δράσης, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο και τις πολλαπλές όψεις της κουλτούρας της Πορτογαλίας.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button