Διεθνής επικαιρότητα

Στο Ριάντ ο Μπλίνκεν: «Πολύ παραγωγική» η συνάντηση με τον Σαουδάραβα διάδοχο

«Πολύ παραγωγική» χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τη συνάντησή του με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στο Ριάντ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλίνκεν απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αμερικανική αντιπροσωπεία

«Ο υπουργός τόνισε την ακλόνητη εστίαση των ΗΠΑ στην ανάσχεση των τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Χαμάς, στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και στην αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Οι δύο επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προστασία των αμάχων και για την προώθηση της σταθερότητας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 7:30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και διήρκησε λίγο λιγότερο από μία ώρα.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας κατά την τέταρτη ημέρα του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή. Εργάζεται με περιφερειακούς συμμάχους για να εμποδίσει την επέκταση του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς σε μια ευρύτερη σύγκρουση και για να βοηθήσει να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν από την ισλαμιστική οργάνωση.

Ο Αμερικανός υπουργός άρχισε την Πέμπτη, την περιοδεία του από το Ισραήλ, εκφράζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το στενότερο σύμμαχο της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή. Έχει επισκεφτεί την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει συναντηθεί εκεί με ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Σήμερα αναμένεται να ταξιδέψει στην Αίγυπτο.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button