ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Αρπάζουν ολόκληρες σοδειές ελαιολάδου και γίνονται καπνός – «Μπαράζ» περιστατικών στην ενδοχώρα (vid)

Ηράκλειο

Κρήτη: Αρπάζουν ολόκληρες σοδειές ελαιολάδου και γίνονται καπνός – «Μπαράζ» περιστατικών στην ενδοχώρα (vid)

Λάδι ούτε για την σαλάτα δεν άφησαν σε ηλικιωμένο στο χωριό Γεράκι του Ηρακλείου καθώς όπως κατήγγειλε ο ίδιος στην ΕΛΑΣ άγνωστοι του άδειασαν την αποθήκη – Στους Βώρους, 13 καφάσια με βρώσιμες ελιές έκαναν «φτερά» μέσα από λιόφυτο – Στο Βενεράτο, από σπίτι αφαιρέθηκαν εκτός από κοσμήματα, μέλι αλλά και λάδι…

• Τρία νέα περιστατικά κλοπής σε Γεράκι, Βώρους και Βενεράτο

• Η υψηλή τιμή του πράσινου χρυσού δελεάζει σπείρες κλεφτών

• Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς που πέφτουν θύματα κλοπή

Σπείρες κλεφτών λυμαίνονται ολόκληρες σοδειές κρητικού ελαιόλαδου. Την ώρα που η τιμή του υγρού χρυσού να σπάει ρεκόρ, πληθαίνουν και τα περιστατικά κλοπών, με τρεις νέες περιπτώσεις να απασχολούν τις αρχές του νησιού.

Φτερά έκανε ελαιόλαδο από την αποθήκη ενός ηλικιωμένου στο χωριό Γεράκι του Ηρακλείου. Την ίδια στιγμή στους Βώρους άγνωστοι «εξαφάνισαν» καφάσια με βρώσιμες ελιές, ενώ από σπίτι στο Βενεράτο αφαιρέθηκαν εκτός από κοσμήματα, μέλι αλλά και λάδι. 

Όπως όλα δείχνουν, πλέον το ελαιόλαδο, στα μάτια των αδίστακτων ληστών, ταυτίζεται με χρυσάφι, με τους πολίτες να εκφράζουν τον φόβο τους ότι οι εν λόγω κλοπές αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, κατά την περίοδο της συγκομιδής.     

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελαιουργών Ηρακλείου, τονίζει ότι με φόντο τη νέα ελαιοκομική περίοδο θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη προστασία της σοδειάς, ώστε οι παραγωγοί να μη θρηνήσουν τους κόπους τους.  

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button