Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Την ταινία «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» απόλαυσε το κοινό στο Φιλοπρόοδο- Συνεχίζονται οι μουσικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του συλλόγου – Δείτε το βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Την προ τελευταία και κορυφαία ταινία  του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» (North by northwest -1959), ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του σινεμά, απόλαυσε ο κόσμος το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων, από την  λίστα κινηματογραφικών προβολών που επιλέγει να  γεμίσει τις καλοκαιρινές βραδιές, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος της πόλης.

Στο στέκι του συλλόγου οι θεατές συμμετείχαν στην καταιγιστική κατασκοπική περιπέτεια που αργότερα εξελίχθηκε σε ένα παθιασμένο ρομαντικό δράμα με την βοήθεια των πρωταγωνιστών της ταινίας  Κάρι Γκραντ, Εύα Μαρί Σεντ, Τζέιμς Μέισον και Μάρτιν Λαντάου.

Η αυλαία των θερινών προβολών θα κλείσει την Τετάρτη στις 20 Σεπτεμβρίου, με την ταινία  «Μεγάλες Προσδοκίες» (Great Expectations -1946). Πρόκειται για μια εξαιρετική μεταφορά στον κινηματογράφο του βιβλίου του Κάρολου Ντίκενς , που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Λιν, και πρωταγωνιστούν οι: Τζον Μιλς, Βάλερι Χόμπσον, Μαρτίτα Χαντ, Άλεκ Γκίνες, Τζιν Σίμονς, Μπέρναρντ Μάιλς, και Φίνλεϊ Κιούρι, που λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε.

Ο Πρόεδρος Τάσος Γκλούμπος, αναφέρθηκε στην κοινωνική πλευρά του συλλόγου όπου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία. « Μέχρι τις 9 μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης ο κόσμος μπορεί να φέρει πράγματα, σύμφωνα με όσα έχουμε γράψει στο δελτίο τύπου, γιατί  το πρωί  της Παρασκευής θα αναχωρήσει το φορτηγό για την περιοχή της Καρδίτσας, όπου και θα παραδοθούν». Ο ίδιος τόνισε πως «αυτό είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις καθώς οι ανάγκες τους θα αυξάνονται. Είμαστε δίπλα σε αυτόν τον κόσμο που δοκιμάζεται».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button