Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση στο γήπεδο του Παναιτωλικού-τι προβλέπεται

Στην υπογραφή συμπληρωματικής, προγραμματικής σύμβασης προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, η  Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας και ο  Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος για την υλοποίηση της πράξης «αναβάθμιση γηπέδου Παναιτωλικού και διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων».

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης προστίθεται νέα παρέμβαση και ενισχύεται σημαντικά ο συνολικός προϋπολογισμός για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αυξάνεται  από 1.537.000 ευρώ σε 2.353.000 ευρώ, προκειμένου να συμπεριλάβει και το υποέργο για την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού και των οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να δρομολογήσει τις διαδικασίες ωρίμανσης του φακέλου του συγκεκριμένου υποέργου για την δημοπράτησή του.

Στο μεταξύ,  εγκρίθηκαν προ ημερών από την Περιφερειακή Επιτροπή  τα τεύχη δημοπράτησης για τη «Διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων» και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου (κλείσιμο ανοιγμάτων, διαμόρφωση αιθουσών έκθεσης, χώρος υποδοχής κ.α.), ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και εκθεσιακό φωτισμό (προμήθεια και εγκατάσταση), σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων-θυλάκων και βιβλιοθήκης-εκθετηρίου, όπως επίσης οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο.

Πρόκειται για ένα σύνολο έργων που θα καταστήσουν την αθλητική εγκατάσταση μια από τις πλέον σύγχρονες της Περιφέρειας.

«Σήμερα επισφραγίζουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Είμαστε εδώ και τηρούμε στο ακέραιο ότι έχουμε υποσχεθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και πρόσθεσε: «Το γήπεδο του Παναιτωλικού αλλάζει όψη και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη, λειτουργική εγκατάσταση, που καλύπτει τις απαιτήσεις της ομάδας  η οποία αγωνίζεται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία και φυσικά του ερασιτέχνη. Σύντομα θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας και στην πόλη του Αγρινίου. Η εξασφάλιση του υποέργου που αφορά την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος σηματοδοτεί την μετάβαση στην «πράσινη ανάπτυξη» και καταδεικνύει την υιοθέτηση εφαρμογών που ανοίγουν  το δρόμο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στον αθλητισμό. Συνολικά όμως το έργο της Αναβάθμισης Γηπέδου Παναιτωλικού είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αστική αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής».

Για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο γήπεδο, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Γεράσιμος Μπελεβώνης, ανέφερε: «Για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, βρήκαμε έναν πραγματικό σύμμαχο για να ολοκληρώσουμε το όνειρό μας γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Αυτή η βοήθεια είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση των έργων, οι φίλαθλοι θα απολαύσουν  ένα από τα ομορφότερα επαρχιακά γήπεδα  της Ελλάδας»

Την προγραμματική σύμβαση εκ μέρους του Παναιτωλικού υπέγραψε  ο  Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Στεργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:  «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με τις σημερινές υπογραφές μπαίνουμε στο τελικό στάδιο υλοποίησης των έργων. Αποτελεί ένα όνειρο όλης της οικογένειας του Παναιτωλικού και με λίγη υπομονή, σε λίγο καιρό, όλοι θα απολαύσουμε και θα χαρούμε το νέο γήπεδο. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, για την άψογη συνεργασία που είχαμε»

Στη συνέχεια οι παράγοντες του Παναιτωλικού ξενάγησαν τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη, τους Αντιπεριφερειάρχες  οικονομικής πολιτικής και δημοσιονομικού ελέγχου, Νίκο Κατσακιώρη, Βιώσιμης ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Στυλιανό Μπλέτσα στα σημεία της αθλητικής εγκατάστασης όπου έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες αναβάθμισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button