ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μεγάλη συμμετοχή αλλά και …παρατράγουδα στις εκλογές στη Γαλλία

Εξαιρετικά μεγάλη φαίνεται να είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών ενώ δεν έχουν λείψει και τα παρατράγουδα, με σκηνές απείρου κάλλους σε εκλογικά τμήματα…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Le Figaro, η ένταση προκλήθηκε σε σχολείο Baumettes, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Κριστιάν Ετρόσι, ο επικεφαλής του εκλογικού τμήματος δέχθηκε μπουνιά από κομματικό εκπρόσωπο που είχε ορίσει ο Ερίκ Σιοτί.

Εξαιρετικά μεγάλη φαίνεται να είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή (30/06).

Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, στις 12 το μεσημέρι ώρα Γαλλίας, είχε ψηφίσει το 25,9% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2022 είχαν ψηφίσει 18,43% την ίδια ώρα και 19,25% το 2017.

Οι ψηφοφόροι στη Γαλλία προσέρχονται στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών με υψηλό διακύβευμα, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στον σχηματισμό κυβέρνησης, σε μια ιστορική πρωτιά.

Μετά τη σημερινή  ψηφοφορία, η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και θα διαρκέσει άλλες πέντε ημέρες πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες για την τελική, αποφασιστική ψηφοφορία του δεύτερου γύρου στις 7 Ιουλίου.

 

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button