Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Είναι παράλογο, το ΝΑΤΟ αντί να μας προστατεύει μας παρασύρει σε πόλεμο!»

Ακόμα μια τοποθέτηση εξαπολύοντας ευθείες βολές προς το ΝΑΤΟ έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Αυτή τη φορά μιλώντας στο ραδιόφωνο Kossuth επεσήμανε και τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πλησιάζουν κάθε εβδομάδα πιο κοντά στον πόλεμο με τη Ρωσία. Το Παρίσι σκοπεύει να στείλει Γάλλους στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν ουκρανικά στρατεύματα και οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Ουκρανία άδεια να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας ορισμένα όπλα».

«Είναι παράλογο, το ΝΑΤΟ αντί να μας προστατεύει, να μας παρασύρει σε παγκόσμιο πόλεμο. Είναι σαν ένας πυροσβέστης να σβήνει μια φωτιά με φλογοβόλο. Τα μέλη του στρατιωτικού μπλοκ πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στον πλήρη πόλεμο».

Ο Όρμπαν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για επανεκτίμηση του ρόλου της Ουγγαρίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, επικαλούμενος την απροθυμία να συμμετάσχει σε μια σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας. Η Βουδαπέστη αντιτάχθηκε στη χρηματοδότηση και τον οπλισμό της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ από την αρχή της στρατιωτικής σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022. Η ουγγρική κυβέρνηση επέλεξε να μην προμηθεύσει το Κίεβο με κανένα όπλο και δεν επέτρεψε ούτε το έδαφός του να χρησιμοποιηθεί για την παράδοσή τους, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα ζητήσει κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση της σύγκρουσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button