ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μανόλης Λέκκας: Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη – Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος

Οι δυνατοί βοριάδες θα μας κάνουν να νιώσουμε ευχάριστα, αλλά θα πρέπει να είμαστε συνεχώς προσεκτικοί για τα μπάνια μας και για να μην έχουμε πάλι φωτιές στο νησί μας

 «Δροσερός» αλλά και επικίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς, αν δεν είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, θα είναι ο καιρός έως και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τις προβλέψεις προς το neakriti.gr τού μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα.

Οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λόγω των βοριάδων που θα ενισχυθούν στο νησί μας και πέρα από την ευχάριστη αίσθηση που θα έχουμε στη διάρκεια της ημέρας, μετά τους καύσωνες που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα, μόλις βραδιάζει θα έχουμε ακόμα και την αίσθηση της ψύχρας!

Πιο αναλυτικά, όπως είπε στο neakrtii.gr Μανόλης Λέκκας, από την Παρασκευή «έχουμε ήπια επιστροφή του βόρειου ρεύματος. Θα ενισχυθεί όμως λίγο περισσότερο το Σάββατο. Και θα κορυφωθεί την Κυριακή. Οι θερμοκρασίες λόγω του βόρειου ρεύματος, αλλά και της ελαφράς ψυχρότερης μάζας που μας προσεγγίζει, γενικά θα είναι πολύ καλές. Και οι μέγιστες θα είναι προς τα χαμηλά της εποχής επίπεδα, ενώ ακόμα καλύτερες θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού θα έχουμε το αίσθημα δροσιάς. Και μάλιστα στην ενδοχώρα και τα ορεινά η δροσιά θα μετατρέπεται και σε λίγο ψύχρα…».

Στο σημείο αυτό, ο Μανόλης Λέκκας μάς καλεί να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο βόρειο παράκτιο μέτωπο. «Εκεί θα έχουμε γενικά το Σάββατο, αλλά περισσότερο και την Κυριακή έναν κυματισμό ο οποίος θα απαιτεί μια ιδιαίτερη προσοχή. Και βέβαια, από την άλλη πλευρά, οι ενισχυμένοι άνεμοι και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα και τα ορεινά και στα νότια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, αφού μπορεί να έχουμε τον κίνδυνο της πυρκαγιάς…».

Για σήμερα αύριο Σάββατο περιμένουμε ανέμους λίγο πιο ενισχυμένους και θα υποχωρήσει λίγο η θερμοκρασία. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια θα κυμανθούν στους 28 έως και 30 βαθμούς Κελσίου, στα νότια όμως θα φτάνουν τους 30 έως 32 βαθμούς.

Για αύριο Κυριακή θα έχουμε – σύμφωνα με τις προγνώσεις Λέκκα – κάποιες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά που πρόσκαιρα μπορεί να πυκνώσουν αλλά δεν αναμένονται βροχές, ενώ αναμένεται και ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια στους 27 έως και 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ και πάλι ελαφρά υψηλότερες αναμένονται στα νότια. Τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Για τη Δευτέρα αναμένεται και πάλι ενίσχυση του βόρειου ρεύματος, αλλά πιο ήπιο απ’ ό,τι την Κυριακή, χωρίς μεταβολή της θερμοκρασίας. Θα έχουμε και πάλι νεφώσεις, αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές.

Για την Τρίτη 15 Αυγούστου «περιμένουμε καλύτερη εικόνα του καιρού. Το βόρειο ρεύμα συνεχίζει, αλλά είναι πιο ήπιο. Και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε αυτά τα καλά επίπεδα για την εποχή…», σημειώνει ο κ. Λέκκας.

Καταλήγοντας, απαντώντας στα σχετικά μας ερωτήματα, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας λέει πως «θερμοκρασιακά αυτές οι μέρες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο πράγματι θα είναι ευχάριστες. Πλην όμως ανεμολογικά θα θέλουν μια προσοχή. Ειδικά το Σάββατο και τη Δευτέρα ανεμολογικά θα είναι οι συνθήκες τέτοιες που θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα, για να δούμε κάποια βροχή, δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Μανόλης Λέκκας, ενώ από την Τρίτη και μετά θα είναι σε θέση να μας μιλήσει και για τη συνέχεια της εβδομάδας ως προς την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών του Αυγούστου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button