ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Αντιδρούν για τα απογευματινά χειρουργεία αλλά δεν προτείνουν απολύτως τίποτα (βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη και στο TheNewspaper.gr μίλησε σήμερα, το πρωί της Τρίτης, ο πρώην Υπουργός Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σούρλας.

Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων που τέθηκε σε ισχύ πριν λίγες ημέρες από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ είχε προταθεί το 1992 από τον Γιώργο Σούρλα, αλλά δεν εφαρμόστηκε, καθώς το πλαίσιο καταργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

«Ως υπουργός Υγείας το 1992 διαπίστωσα την ανάγκη για τομές στο ΕΣΥ. Άλλες λειτουργίες να αυξηθούν και άλλες να καταργηθούν. Τότε αποφασίσαμε την εργασία των απογευματινών χειρουργείων και ιατρείων για να καλύπτονται οι ανάγκες. Είχα προτείνει τον θεσμό της μερικής απασχόλησης, να μην είναι αποκλειστικής. Θα πληρώνονταν λιγότερο, αλλά θα μπορούσαν να διατηρούν και εξωτερικά ιατρεία. Δυστυχώς όμως υπήρχε η αντίδραση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν εφαρμόστηκε.

Με τον Παπαδόπουλο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ ως πολιτικό. Κάναμε τομές για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Έκανε κι αυτός σπουδαία δουλειά και πολέμησε κι αυτός τα κυκλώματα που δρούσαν ανεξέλεγκτα στο Υπουργείο Υγείας. ήρθε όμως η ώρα. το αποφάσισε ο Άδωνις Γεωργιάδη που διακρίνεται για την αποφασιστικότητά του. Πιστεύω ότι η πολιτική της κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση στον χώρο της υγείας. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση από την αντιπολίτευση. Διαφωνούν, αλλά δεν προτείνουν κάτι για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να μπούνε στο χειρουργείο. Δεν ξέρουν τι είναι να περιμένεις στην αναμονή για να κάνεις χημειοθεραπεία ή χειρουργείο για τον καρκίνο. Που είναι το κακό; Πρέπει να παραμένουμε στη λίστα χρόνια και να μη χειρουργηθεί ο κόσμος;» είπε ο κ. Σούρλας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button