ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μονή Αγκαράθου: Τίμησαν τον Πατριάρχη Θεόδωρο για τα 50 χρόνια αφιέρωσης στην Εκκλησία (vid)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο να μιλά με λόγια συγκίνησης για  τον Πατριάρχη

Σε μια εκδήλωση στη Μονή της Αγκαράθου και σε κλίμα συγκίνησης, τιμήθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, πενήντα ολόκληρα χρόνια μετά την κουρά του σε αυτή τη μονή και την αφοσίωσή του στην  Εκκλησία μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο να μιλά με λόγια συγκίνησης για  τον Πατριάρχη που, όσο μακριά και αν βρίσκεται, σε όποια γωνιά της Αφρικής και αν δίνει τη μάχη, κουβαλά σα φυλαχτό μαζί του την Κρήτη και τους Κρητικούς, από τους οποίους όπως επανέλαβε συγκινημένος παίρνει κουράγιο και δύναμη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος φορέων και κόσμου που θέλησε με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, αλλά κυρίως να τιμήσει το έργο του στην δύσκολη και αχανή αφρικανική ήπειρο.

Τα λόγια συγκίνησης ξεχείλισαν χθες στη διάρκεια της εκδήλωσης με τιμώμενο πρόσωπο τον άνθρωπο που 50 χρόνια πριν, ως νεαρός διάβαινε για πρώτη φορά τα σκαλοπάτια της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγκάραθο για να αφιερώσει τη ζωή του στην Εκκλησία μας.

Αυτός ο νέος, σήμερα, με λευκά γένια και μαλλιά είναι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, που με λόγια αγάπης μίλησε όχι μόνο για το μοναστήρι αλλά και για όσους σε αυτή την πορεία των 50 χρόνων στάθηκαν κοντά του, βοηθώντας τον να υπηρετήσει τον Θεό με αγάπη, αφοσίωση και δύναμη για το συνάνθρωπο και ειδικά εκείνον  που δεν ευνοήθηκε από τη ζωή.

Παλεύοντας στην αχανή αφρικανική ήπειρο, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, είχε για όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό του να πει ένα καλό λόγο. Από την μικρότερη οικογένεια μέχρι και τη μεγαλύτερη που όπως είπε χωράει όχι μόνο την Αφρική που δοκιμάζεται, αλλά και την Κρήτη… την Κρήτη της καρδιάς του και τους κρητικούς που όλα αυτά τα 50 χρόνια αποτελούν τη δύναμή του και ενισχύουν το κουράγιο του, για να  μπορεί να συνεχίσει, βοηθώντας όσους πεινούν, όσους ασθενούν, όσους υπομένουν τον πόλεμο και τις κακουχίες, όσους στο Θεό έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για βοήθεια και μια καλύτερη ζωή.  

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης ξεκίνησε με εσπερινό και ολοκληρώθηκε μετά τις ομιλίες, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, υπενθυμίζοντας και με τον τρόπο αυτό, την άμεση, στενή και άσβεστη σύνδεση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου με την Κρήτη.

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button