Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Λαϊκή Συσπείρωση: Παρά τις εκκλήσεις μας οι κάδοι βρίσκονται ακόμα εκεί… Στο επικίνδυνο σημείο

Την απομάκρυνση τριών κάδων απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι επί της οδού Μικράς Ασίας, στη διασταύρωσή της με την οδό Αστυπάλαιας στην πόλη της Καβάλας ζητάει με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέτοντας θέμα επικινδυνότητας για τους οδηγούς που κινούνται στο εν λόγω σημείο.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Είναι προκλητική η αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας διαχρονικά από όλες τις δημοτικές αρχές, αντιμετώπιση που αγγίζει και την ασφαλή κυκλοφορία τους στους δρόμους της πόλης…

Το 2019 (29-03-2019) με επιστολή μας στον τότε αντιδήμαρχο καθαριότητας («Ανάσα για τον Δήμο») σημειώναμε: «κ. Αντιδήμαρχε, επί της οδού Μικράς Ασίας και στη διασταύρωσή της με την οδό Αστυπάλαιας (συνοικία Νεάπολης), είναι τοποθετημένοι από την υπηρεσία καθαριότητας, τρεις κάδοι απορριμμάτων σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπουν στον οδηγό οχήματος που εξέρχεται από την οδό Αστυπάλαιας να ελέγξει την κίνηση αυτοκινήτων και κυρίως δίκυκλων, που κινούνται επί της οδού Μικράς Ασίας και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Είναι εμφανές ότι με τη δεδομένη διάταξη των κάδων δημιουργούνται προβλήματα ασφάλειας για το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων. Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν συμβεί ατυχήματα στο εν λόγω σημείο. Μάλιστα το ένα από αυτά και με τραυματισμό συμπολίτη μας. Παρακαλούμε για την άμεση μετακίνηση των τριών κάδων για λόγους ασφαλούς κυκλοφορίας οδηγών και οχημάτων».

Αποτέλεσμα; Οι κάδοι βρίσκονται ακόμα εκεί… Στο επικίνδυνο σημείο!

Σημειώνουμε ότι μετά την πρώτη πρέμβασή μας πριν πέντε χρόνια, αφού είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες των κατοίκων με υπόμνημα και συλλογή υπογραφών προς ενημέρωση του Δήμου, κ.α., συνεχίσαμε να αναδεικνύουμε το πρόβλημα και στις επόμενες διοικήσεις του δήμου, καθώς και στη σημερινή.

Σε κάθε αυτοψία στο σημείο που βρίσκονται οι κάδοι, οι «υπεύθυνοι» (αντιδήμαρχοι, προϊστάμενοι υπηρεσίας), διαπίστωναν την επικινδυνότητα της θέσης και δήλωναν κάθε φορά ότι οσονούπω το θέμα θα τακτοποιηθεί…

Καλούμε τη Δημοτική Αστυνομία καθώς και την Τροχαία Καβάλας να επιληφθούν του ζητήματος, στους οποίους κοινοποιούμε το έγγραφο. Καλούμε τέλος και κάθε αρμόδια αρχή να επιληφθεί του θέματος, με διερεύνηση του ενδεχόμενου παράβασης καθήκοντος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button