Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Λαϊκή Συσπείρωση: «Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας» σε ακόμα αντιδραστικότερη κατεύθυνση! Τον καταψηφίζουμε!

Την πλήρη στοίχιση της δημοτικής αρχής με την κεντρική πολιτική του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων, δείχνει η νέα τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στον Δήμο Καβάλας και γι’ αυτό τον λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον καταψηφίζει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«(Αιτιολογική έκθεση για την τροποποίηση του Οργανισμού:  “… η παρούσα υποβάλλεται με την αίρεση της εκχώρησης αρμοδιοτήτων η/και λειτουργιών στον υπό έγκριση Αναπτυξιακό Οργανισμό”)!!!!

Στα χρόνια των αντιδραστικών νόμων της διοικητικής μεταρρύθμισης των “Καποδίστρια-Καλλικράτη-Κλεισθένη Ι&ΙΙ”, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας ότι αυτές οι “μεταρρυθμίσεις” αποτελούν εργαλείο για την προώθηση αντιλαϊκής πολιτικής σε επίπεδο δήμων.

Η νέα τροποποίηση του Οργανισμού (ΟΕΥ), κινείται στις ράγες των κανόνων που έχει ορίσει το κεντρικό αστικό κράτος και μάλιστα σε ποιο αντιδραστική κατεύθυνση, αφού ενσωματώνει το σύνολο των αρνητικών “αλλαγών” στους δήμους.

Η τροποποίηση  δείχνει, για άλλη μια φορά, την πλήρη στοίχιση της δημοτικής αρχής με την κεντρική πολιτική του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ο νέος Ο.Ε.Υ. είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα ενός δήμου, που υπηρετεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, που έχει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων, των επενδυτών, κύρια του τουριστικού προϊόντος και όχι τη βελτίωση της ζωής του λαού.

Είναι χαρακτηριστική η ίδρυση «Αυτοτελούς Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης», «Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας» και «Γραφείου Επιχειρηματικότητας», τα οποία δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, που ταλαιπωρούνται από την έλευση χιλιάδων τουριστών στην πόλη, ούτε με τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που συνθλίβονται από την αντιλαϊκή επέλαση, τόσο του κεντρικού κράτους, όσο και του δήμου.

Στοιχείο επίσης που προδηλώνει τις προτεραιότητες για την εργολαβοποίηση των έργων είναι το γεγονός ότι ο νέος Ο.Ε.Υ. δεν προβλέπει την πλαισίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με ξεχωριστή “Διεύθυνση Αυτεπιστασίας”, η οποία να αποτελείται από εργαζόμενους του Δήμου τεχνικών κλάδων και ειδικοτήτων μέσω των τμημάτων αυτής. Όπως επίσης δεν προβλέπεται καμία υπηρεσία για “Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας”, με εκατοντάδες εργαζόμενους στο δήμο.

Η τροποποίηση που προτείνεται δεν διασφαλίζει επίσης τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, ενώ ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ενώ δημιουργούνται πλήθος διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων, με πληθώρα αρμοδιοτήτων, το προσωπικό σε ποσοστό 35% είναι με προσωποπαγείς-προσωρινές θέσεις, που σημαίνει ότι όταν αυτές μείνουν κενές με οποιονδήποτε τρόπο (συνταξιοδότηση, μετάταξη….), καταργούνται. Επί πλέον σε σχέση με τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. οι οργανικές θέσεις προσωπικού κάθε είδους είναι μειωμένες κατά 48. Επίσης πετιούνται στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι (81), με διάφορες εργασιακές σχέσεις, που πλαισίωναν να νομικά πρόσωπα που καταργήθηκαν, τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της λειτουργίας του δήμου.

Σημείο σοβαρό επίσης που αφορά στη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και συνολικά στην πορεία του δήμου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, έτσι κι αλλιώς ως το “μακρύ χέρι” του κράτους, αποτελεί η αναφορά στην αιτιολογική έκθεση για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που αποφασίσθηκε η σύσταση.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” αταλάντευτα αγωνίζεται για την κατάργηση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο, με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές για τη λαϊκή οικογένεια. Διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά για όλους, σταθερή και μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παλεύουμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμες θέσεις εργασίας (και όχι με ορισμένου χρόνου συμβάσεις κάθε είδους), τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όχι μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και κονδύλια από τα παράνομα παρακρατηθέντα κονδύλια των δήμων, προκειμένου ο δήμος να είναι σε θέση να προγραμματίζει και να υλοποιεί σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button