ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Λαμπρή εκδήλωση στο Ατσαλένιο για την παρουσίαση του βιβλίου του ΠΟΑ (photos)

To Ατσαλένιο γέμισε σήμερα με αρώματα από τις χαμένες πατρίδες, με αναμνήσεις από την ιστορία του ΠΟΑ, με παλιούς παίκτες και προσωπικότητες που ήταν εκεί για να τιμήσουν το σωματείο.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου “Οκτώ δεκαετίες ΠΟΑ, ένα αληθινό μικρασιάτικο παραμύθι” έγινε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα. Μια εκδήλωση που θα μείνει στην ιστορία για τον ΠΟΑ.

Για το βιβλίο μίλησαν οι

*Γιάννης Ζαϊμάκης-Καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπ.Κρητης

*Γιώργος Γιαλυτάκης-Δημοσιογράφος ΕΡΤ Κρήτης

*Γιώργος Σαχίνης-Διευθυντής ειδήσεων ΚΡΗΤΗ ΤV

*Κυριάκος Χήνας- Ιστορικός

*Χριστίνα Αμερικανου-Δημοσιογράφος-γραφείο Τύπου Υπουργείου Αθλητισμού

*Γιάννης Μπίλιος-Δημοσιογράφος, υπεύθυνος Μουσείου ΑΕΚ

*Κώστας Κετσετζόγλου-Δημοσιογράφος ΑΕΚ365.

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιώργος Λέλεκας αναφέρθηκε σε αυτό το όραμα που υλοποιήθηκε και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αλλά και όλους όσους έδωσαν τις προηγούμενες δεκαετίες και την ψυχή τους για το σωματείο.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Μιμίκος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου και παράλληλα τιμήθηκαν οι ιδρυτές της ομάδες, παλιοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές, τοπικοί και αθλητικοί φορείς, δημοσιογράφοι κλπ.

papastefanakis astrinakis

Ξεχωριστή ήταν η στιγμής της τιμητικής βράβευσης στον μικρό φίλαθλο Γιάννη Παπαστεφανάκη, που αποτελεί το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες φιλάθλους, που τιμήθηκε μαζί με τον αδερφό του Ευθύμη αλλά και τον μικρό μαχητή της ζωής, τον Νικήτα Αστρινάκη (εγγονός του Παύλου Ροδίτη).

Επίσης η εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση του προπονητή του ΟΦΗ Τραϊανού Δέλλα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από το EURO 2004, όπως επίσης τιμήθηκαν από την ΠΑΕ ΟΦΗ οι Χουάν Νέιρα, Μηνάς Λυσάνδρου, Ηλίας Πουρσανίδης αλλά και του αναπληρωτή προέδρου ΕΠΣΗ και μέλους Επιτροπής Εθνικών Ομάδων ΕΠΣΗ, Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη.

lelekas ploutarxos

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε μουσικό συγκρότημα με μικρασιάτικους χορούς και η εκδήλωση κορυφώθηκε με φιλικό παλαιμάχων ΠΟΑ-ΟΦΗ, όπου παλιές δόξες των δύο ομάδων φόρεσαν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και έπαιξαν μπάλα στο Ατσαλένιο.

mimikos oikogeneia

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button