Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Να είστε έτοιμοι για Ρωσική πυραυλική επίθεση μέσα στην Ευρώπη”

Να είναι προετοιμασμένο για μια Ρωσική πυραυλική επίθεση μέσα στην Ευρώπη καλεί το ΝΑΤΟ ο αντιστράτηγος Alexander Sollfrank, διοικητής του στρατιωτικού κέντρου επιμελητείας του ΝΑΤΟ στη Γερμανία! Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στους Times τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία.

Αρκετοί διοικητές του ΝΑΤΟ και άλλοι ηγέτες της συμμαχίας έχουν προειδοποιήσει με ολοένα και πιο αυστηρούς όρους τους τελευταίους μήνες για τους κινδύνους ενός τέτοιου πολέμου και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο υποναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε νωρίτερα τον Ιανουάριο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία. Ο Sollfrank και άλλοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ προειδοποίη ότι μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα μπορούσε να συμβεί το συντομότερο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Sollfrank είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη την ικανότητα να υπερασπιστεί και πιθανότατα να αποτρέψει μια πιθανή ρωσική εισβολή. Όμως, δεδομένης της τρέχουσας σειράς δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλη την ήπειρο και της έλλειψης προετοιμασίας πίσω από την ανατολική πλευρά, οι στρατοί του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να αναγκαστούν να κάνουν «δαπανηρές επιλογές».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button