Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: «Υπάρχει σκέψη για μείωση του αριθμού Περιφερειών της χώρας;» – Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Διευκρινήσεις  σχετικά με τις προθέσεις να υπάρξει αλλαγή στον αριθμό των Περιφερειών της χώρας ζητούν με ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών , βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων και μέλους της επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, κ Ρόδης Κράτσα.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές «Σήμερα, οκτώ μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση περί επικείμενων αλλαγών στον αυτοδιοικητικό χάρτη, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στο χώρο της αυτοδιοίκησης, σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί μείωσης του αριθμού των Περιφερειών της χώρας από 13 σε 8.

Όπως μάλιστα σημείωσε σε πρόσφατες δηλώσεις της, η κα Ρόδη Κράτσα, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη ανοίξει σχετική συζήτηση στην Επιτροπή, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η διοικητική υπαγωγή αφενός της Κέρκυρας και της Λευκάδας στην Ήπειρο και αφετέρου της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου στην Πελοπόννησο και άλλες –άγνωστες προς το παρόν αλλαγές σε Περιφέρειες. Και όλα αυτά μάλιστα, φέρονται να σχεδιάζονται να υλοποιηθούν πριν τη διενέργεια των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών».

Οι ερωτώντες βουλευτές, μεταξύ αυτών ο βουλευτης Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ζητούν διευκρινήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button