Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Πρόστιμο και δικογραφία για παράληψη τήρησης ευζωίας για δύο κατσίκια 

Στις 27 Ιουνίου 2024, το Σωματείο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από αλλοδαπούς τουρίστες για 2 κατσίκια που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στην Πέτρα Λέσβου. H Κιβωτός επισκέφθηκε το σημείο στις 29 Ιουνίου και και αποτύπωσε με φωτογραφικό υλικό την κατάσταση.  Δυο κατσίκια κυριολεκτικά στοιβαγμένα μέσα σε μια ξύλινη κατασκευή.

Η Κιβωτός έστειλε το υλικό στο ειδικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ασχολείται με την κακοποίηση ζώων, μέσω Email: genast@astynomia.gr και σήμερα 5 Ιουλίου ενημερώθηκε για την παρέμβαση των αρχών. Συγκεκριμένα άνδρες του ΑΤ Καλλονής εντόπισαν τα ζώα, συνέλαβαν τον ημεδαπό ιδιοκτήτη τους, ενώ σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία. Παράλληλα, του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ για παράλειψη τήρησης της ευζωίας των ζώων του.

Το συνολικό ποσό αυτών των προστίμων εισπράττεται από τον οικείο Δήμο και διατίθεται αποκλειστικά για τις στειρώσεις και την εν γένει περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που ζουν στα όρια του Δήμου.

Η Κιβωτός «ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζει και αυτό το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για όλους μας. Μην φοβάστε! Καταγγείλτε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου στις αρμόδιες αρχές!».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button