ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Λάρισα: «Έτρεξε για τον αυτισμό» ο Θανάσης Μαμάκος – «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις» (φωτό

Το παρόν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για το 2ο «Run for Autism» έδωσε, σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος μάλιστα έτρεξε στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων, ενώ μαζί του συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκας και φυσικά εκατοντάδες Λαρισαίοι.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν νωρίτερα στις διαδρομές των 630 μέτρων και 10 χιλιομέτρων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση και ρατσισμό και υπέρ της αποδοχής των ατόμων με αυτισμό ως ισότιμων μελών της κοινωνίας, στην οποία συμμετέχουν και προσφέρουν ισάξια.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω για δεύτερη χρονιά στον Αγώνα Δρόμου για τον αυτισμό. Είναι μεγάλη υπόθεση η ενίσχυση των συνανθρώπων μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία με συνθήκες χωρίς ανταγωνισμούς και διακρίσεις», δήλωσε ο κ. Μαμάκος πριν την έναρξη του αγώνα.

O Ιωάννης Ζερβάκης ήταν ο πρώτος που τερμάτισε από τους Ανδρέας, ενώ από τις γυναίκες η Ελένη Οικονόμου, η οποία γιόρτασε μαζί και τα γενέθλια της, με τους φίλους της να την περιμένουν στο σημείο του τερματισμού με κεράκι, ευχές και πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια της.

Κατά τον τερματισμό του ο κ. Γερογιώκας συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την τόσο σημαντική κίνηση, στην οποία δεν είχε καμία σημασία η νίκη, και σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή είναι υπέρ τέτοιων διοργανώσεων και το έχουμε αποδείξει. Νομίζω ότι ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα. Περιμένουμε να διοργανώσουμε και άλλα τέτοια events».

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι διοργανωτές του αγώνα ήταν ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον «Α.Σ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη των: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, Mamali Trail Run, Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, Κοιν. Σ. Επ. «Αθλοτεχνίες», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας και Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. Λάρισας, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες:

    

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button