ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κώστας Φαρσαλινός: Οι προεκτάσεις με το σκάνδαλο του αίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα βαμπίρ του κέρδους (ηχητικό)

Οι προεκτάσεις της υπόθεσης συγκάλυψης με τις μεταγγίσεις αίματος στην Αγγλία αναδεικνύουν μια κατάσταση ελεύθερης αγοράς στα πάντα, αλλά πλέον και φαινότυπα “βαμπίρ” με κάθε κόστος και άνευ ορίων στο όνομα του κέρδους

Ο ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κώστας Φαρσαλινός μιλάει στον 98.4 με αφορμή τη σκανδαλώδη συγκάλυψη εδώ και 40 χρόνια της υπόθεσης που έγινε πρώτο θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ευρωπαϊκά δίκτυα, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που σχεδόν αποσιωπήθηκε, με τις μεταγγίσεις αίματος στην Αγγλία.

Μια υπόθεση που καταγράφει περισσότερα από 30.000 θύματα και πράξεις συγκάλυψης από φαρμακοβιομηχανία, επιστήμονες, πολιτικούς εδώ και 40 χρόνια. Ήδη στα 12,7 δισ. λίρες υπολογίζονται οι αποζημιώσεις από το κράτος προς τα θύματα.

Οι προεκτάσεις είναι, όπως λέει, ευρύτερες και αναδεικνύουν μια κατάσταση όχι απλά ελεύθερης αγοράς στα πάντα, αλλά πλέον φαινότυπα “βαμπίρ” με κάθε κόστος και άνευ ορίων στο όνομα του κέρδους.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα έχει ήδη διαρρεύσει από το in.gr το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, που φέρεται να ιδιωτικοποιεί ακόμη και τη δωρεά αίματος. Όπως διαφαίνεται από προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η δημιουργία ιδιωτικών κέντρων συλλογής πλάσματος αίματος. Υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη αποζημίωσης ακατάσχετης και αφορολόγητης για τους δωρητές αίματος και πλάσματος για τις ώρες εργασίας που έχασαν κατά τη διάρκεια της δωρεάς.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button