Κυριάκος Σακελλάρης: “Στο τέλος καταφέραμε και σώσαμε την παρτίδα”

Ο αρχηγός του Α.Σ. Τήλος, Κυριάκος Σακελλάρης, σε δηλώσεις του στο “news12”, σχολίασε την πορεία της ομάδας, τονίζοντας πως η εκκίνηση της σεζόν δεν ήταν ιδανική, καθώς η προετοιμασία ξεκίνησε αργά και υπήρξαν απουσίες ποδοσφαιριστών. «Στην πορεία οι παίκτες επέστρεψαν και τελικά καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Σακελλάρη στο “news12” και στον Κωνσταντίνο Χατζηκυριαζή:
Για την πορεία του Α.Σ. Τήλος στο φετινό πρωτάθλημα: “Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, υπήρχαν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Ένας βασικός ήταν ότι η σεζόν την περσινή σεζόν στο νησί ήταν πολύ έντονοι με πολύ κόσμο και κράτησε μέχρι αργά, οπότε δεν είχαμε χρόνο να ξεκινήσουμε έγκαιρα την προετοιμασία και τις προπονήσεις της ομάδας. Καθυστερήσαμε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι για την αρχή του πρωταθλήματος.
Ένας λόγος βασικός ήταν αυτός, μετά έτυχαν διάφορες συγκυρίες, όπως τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν φύγει για στρατό και δύο για σπουδές. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε οι ίδιοι πάνω κάτω, οπότε αν λείψει κάποιος θα είναι αισθητή η απουσία του. Στο τέλος αφού είχαν επιστρέψει τα παιδιά και είχαμε βρει κάποιον ρυθμό μέσα από τους αγώνες καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα”.
Κλίμα: “Το καλό κλίμα είναι το δυνατό σημείο της ομάδας μας, εμείς έχουμε πάψει να λέμε ότι είμαστε ομάδα αλλά λέμε όλοι ότι είμαστε μια οικογένεια. Αυτό μας βοηθάει γιατί υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ μας και είναι σημαντικό”.
Για το καλό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλων Καλυθιών: “Αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τα παιδιά τα δικά μας, το παιχνίδι έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες, καθώς είχε καθυστερήσει το καράβι, τελικά είχε έρθει βράδυ. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με τα φώτα που τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν παίξει κάτω από το φως των προβολέων. Το κίνητρο να παίξεις κόντρα σε μια ισχυρότατη ομάδα τους ώθησε να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να κρατήσουμε αρκετά καλά θα έλεγα κόντρα στον Απόλλων Καλυθιών”.
Το συναίσθημα να παίζει με τον γιό του στην ίδια ομάδα:“Παίζω στην ίδια ομάδα εγώ, ο γιός μου, ο αδερφός μου, ο ανιψιός μου. Η συνήπαρξη με το παιδί μου στον Α.Σ. Τήλος είναι η ισχυρότερη στιγμή. Όταν γίνεται η στιγμή της αλλαγής και βλέπεις ότι μπαίνει ο γιος σου και ότι θα αγωνιστείται μαζί είναι κάτι πολύ ωραίο. Νομίζω ότι όποιος το έχει ζήσει μπορεί να το καταλάβει”.
Για τα συνεχόμενα ταξίδια: “Οι συνθήκες που λειτουργεί η ομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις. Εμείς αναγκαζόμαστε στα εκτός έδρας να ταξιδεύουμε για να πάμε στην Ρόδο που αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να ξυπνήσουμε 4-4:30 το πρωί να ετοιμαστούμε να περάσει το καράβι στις 5:30 και να είμαστε τρεις ώρας περίπου μέσα στο πλοίο.
Στην συνέχεια θα φθάσεις στην Ρόδο, θαα περιτρυγυρίζεις στη πόλη για κάποια ώρα και μετά από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχεις ένα επιπλέον ταξίδι με αυτοκίνητο η λεωφορείο ανάλογα αν το χωριό που θα παιξεις είναι μακριά η κοντά στην πόλη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαι κουρασμένος πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Μια επιπλέον δυσκολία που έχουμε είναι και στα εντός έδρας παιχνίδια λόγω ότι θα πρέπει να γίνονται καθημερινές, συνήθως είναι Τρίτη η Πέμπτη και η ώρα είναι 11:30-12:00 το πρώι που σημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να πάρουν απουσίες, αυτοί που δουλεύουν να χάσουν το μεροκάματο τους και ο κόσμος δεν θα μπορεί να έρθει στο γήπεδο παρόλο που αγαπάει την ομάδα λόγω του απαγορευτικού της ώρας.
Έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες αν σκεφτείς ότι κάνουμε τόσες πολλές μετακινήσεις πόσο μεγάλο είναι το κόστος και εκτός από αυτό είναι πολύ μεγάλο και το κόστος της διαιτησίας. Εγώ πάντα σαν αρχηγός υπογράφω όλα τα παιχνίδια και βλέω τα εξοδολόγια. Μια ομάδα που αγωνίζεται στην Ρόδο πληρώνει μια διαιτησία 150-170 ευρώ, στην Τήλο κυμένεται γύρω στα 400 ευρώ, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις ομάδες αυτές να λειτουργούν και να υπάρχουν.
Εμείς προσπαθούμε γιατί, όπως είπα αγαπάμε αυτό που κάνουμε μας ενδιαφέρει τα μικρά παιδιά τα δικά μας να έχουνε την ομάδα και να βρίσκουνε διέξοδο από εκεί. Πολλές φορές βάζουμε από την τσέπη μας για να βγουν τα εισιτήρια και τα έξοδα της ομάδας”.
Αν ακολοθούν όλοι πάντα στα ταξίδια: “Ακολουθούν γιατί είμαστε ίσα ίσα. Για τα μικρά τα παιδιά είναι ένα είδους διαδκέδασης γιατί φεύγουν από την μονοτονία του μικρού νησιού και πάνε για μια μέρα στην Ρόδο”.
Πότε εντάχθηκε στην ομάδα: Εγώ ήρθα την δεύτερη χρονιά της ομάδας. Την πρώτη δεν υπήρχε γήπεδο στο νησί και είχε ως έδρα το Παραδείσι , οπότε η ομάδα έπαιζε και τα εντός αλλά και τα εκτός μακριά από την Τήλο, όπου το ίδιο ίσχυε και την δεύτερη χρονιά της ομάδας. Είχα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ορφέα Ρόδου αγαπούσα πάντα, όμως την Τήλο στην οποία ερχόμουν διακοπές, οπότε έβρισκα ευκαιρία. Ήταν οι φίλοι μου όλα τα παιδιά και, όταν ιδρύθηκε η ομάδα ήθελα να ακολουθήσω την ομάδα του νησιού μου.
Αρχηγός της ομάδας: “Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί πριν από εμένα αρχηγός ήταν ο Γιώργος Αλιφέρης που ήταν ο άνθρωπος που ίδρυσε την ομάδα και, όταν πήρε την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο επόμενος ήμουν εγώ. Δεν έγινε με κάποιο κριτήριο απλά όλα τα παιδιά που ήταν μέσα εκεί έκριναν ότι εγώ μπορούσα να αναλάβω αυτό τον ρόλο, ήταν πάρα πολύ τιμητικό για εμένα και ένισωσα ιδιαίτερη περηφάνια.
Είναι ευθύνη να είσαι αρχηγός, την έχω νιώσει και προσπαθώ να ανταπεξέλθω, δηλαδή δεν νιώθω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους ίσα ίσα που νιώθω ότι εγώ πρέπει να υπηρετώ τους υπόλοιπους, εγώ πρέπει να βρώ την λύση στο πρόβλημα που μπορεί να έχει ο καθένας. Θεωρώ όποιος αναλάβει τον ρόλο του αρχηγού αυτή θα πρέπει να είναι η δουλειά του”.
Ακαδημίες: “Οι ακαδημίες δεν μπορούν να λειτουργούν, σαν την Ρόδο, δηλαδή να είναι οι ίδιες μαζί, όπως είναι οι Κ-12, Κ-14 κ.τ.λ. Τα παιδιά τα μικρά κάνουν όλα μαζί προπονήσεις, χωρίζονται σε γκρούπ όσο αυτό είναι δυνατόν. Το αρνητικό, όμως είναι ότι στην Τήλο το μόνο αθλητικό τμήμα που λειτουργεί είναι το ποδοσφαιρικό και έτσι τα περισσότερα από τα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το λέω αυτό γιατί μπορεί κάποιος να έχει έφεση σε κάποιο άλλο άθλημα. Υπάρχουν παιδιά που τους αρέσει στην ομάδα και εμείς προσπαθούμε όσο το συντομότερο να τους ενσωματώνουμε στην ανδρική”.