ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης: Διαθέσιμες από σήμερα οι ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επαγγελματίες (vid)

ακρόαση άρθρου

Οικονομία

Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης: Διαθέσιμες από σήμερα οι ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επαγγελματίες (vid)

Παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κτηματολογικού Γραφείου Κρήτης στο Ηράκλειο, το οποίο ανοίγει σήμερα επίσημα ενώ αποτελεί το προτελευταίο στην Ελλάδα

Με αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες ξεκινά από σήμερα τη λειτουργία του το Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης, το οποίο εγκαινιάστηκε παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη. 

Η γραφειοκρατία και οι εικόνες ταλαιπωρίας πολιτών και επαγγελματιών αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν καθώς με ένα κλικ και σε πολύ σύντομο χρόνο θα γίνεται πλέον η εξυπηρέτηση τους, ενώ παράλληλα δίνεται η πολυπόθητη ανάσα για να «τρέξουν» μια σειρά επενδύσεων.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μειώθηκε δραστικά ο όγκος των υποθέσεων που εκκρεμούσαν ενώ στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να τις μηδενίσουν εντός του Ιουλίου, όπως δήλωσε ο κ. Κυρανακής ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα ψηφιακή εποχή και στις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες προς τους πολίτες και επαγγελματίες.

«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ο οποίος αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν δικηγόροι μέσω προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο.

Το 2025 η Ελλάδα θα έχει ολοκληρωμένο Κτηματολόγιο, τόνισε ο κ. Κυρανάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία κτηματογράφησης, λέγοντας ότι στο βόρειο Ηράκλειο έχει μείνει αρκετά πίσω, καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν τη περιουσία τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button