ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΚΡΗΤΗ TV: 50 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία και την συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας στις «Αντιθέσεις»

ακρόαση άρθρου

Κόσμος

ΚΡΗΤΗ TV: 50 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία και την συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας στις «Αντιθέσεις»

Μια συζήτηση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Κυπριακής Τραγωδίας με την Τουρκική Εισβολή και την Συνεχιζόμενη Κατοχή του 37% χώρας – μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Αυτή την Παρασκευή στις «Αντιθέσεις» πέφτει η αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου με μια συζήτηση αφιερωμένη στα 50 Χρόνια της Κυπριακής Τραγωδίας με την Τουρκική Εισβολή και την Συνεχιζόμενη Κατοχή του 37% χώρας – μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

– Η προδοσία της Κύπρου που αποτελεί και την ιδρυτική πράξη της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα με τα 50 χρόνια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας με τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ανατροπές.

– Το Υπαρξιακό Ζήτημα του Ελληνισμού και η Στρατηγική βάθους στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα πολυπολικό κόσμο που μεταβάλλεται δραματικά.

– Το Κυπριακό ως αναπόσταστο ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι διεθνείς του προεκτάσεις και οι γεωστρατηγικές ισορροπίες.

Στο στούντιο των Αντιθέσεων ο Γιώργος Κολοκασίδης, νομικός και υποψήφιος ως ανεξάρτητος  Πρόεδρος,  για την Κυπριακή Δημοκρατία το 2023, άλλοτε Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ) στην Κύπρο και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου 2007-2011.

Στην εκπομπή παρεμβαίνει ο Βασίλης Φούσκας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Νομική και Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ανατολικού Λονδίνου. Ιδρυτής και αρχισυντάκτης της Journal of Balkan and Near Eastern Studies (εκδίδεται από το 1998) και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου για τη μελέτη Κρατών, Αγορών και Λαών στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button