ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Κραυγή» για την κατάρρευση του ΕΣΥ από γιατρούς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο Βόλου (φωτό – βίντεο)

Γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Αχιλλοπούλειο και κρέμασαν σε σχοινί όλες τις αποφάσεις αποχώρησης και συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών, που άφησαν “γυμνό” το δημόσιο σύστημα υγείας στη Μαγνησία.

“Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπούμε ανάχωμα στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας”, δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μαλινδρέτος στην κινητοποίηση των υγειονομικών. Οι γιατροί δεν θέλουν ιδιώτες συναδέλφους τους στα Νοσοκομεία, και θεωρούν πως η λύση στην αύξηση του μισθού τους δεν είναι να ιδιωτεύουν το απόγευμα.

Σήμερα, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου βρέθηκε μαζί με συνταξιούχους ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μεταξάς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μηνδρινός τόνισε πως όλες οι Κυβερνήσεις έχουν αφήσει το Νοσοκομείο του Βόλου, όπως και άλλα Νοσοκομεία να καταρρεύσουν, ενώ κατηγόρησε την διοίκηση πως προβάλλει τις περιορισμένες προσλήψεις και δεν μιλά για τους δεκαδες που έχουν αποχωρήσει χωρίς να αντικατασταθούν.

 

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button