ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: «Ωρολογιακή βόμβα» η καθυστέρηση πληρωμών για δημόσια έργα στο νησί – Μεγάλο «αγκάθι» οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες (vid)

ακρόαση άρθρου

Κρήτη: «Ωρολογιακή βόμβα» η καθυστέρηση πληρωμών για δημόσια έργα στο νησί – Μεγάλο «αγκάθι» οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες (vid)

Ωρολογιακή βόμβα για τα δημόσια έργα και στο νησί μας αποτελεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη πληρωμή τους, ακόμη και από το πρόγραμμα «ΕΣΠΑ», καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να «παγώσουν» αρκετά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τα δημόσια έργα και στην Κρήτη λόγω στάσης πληρωμών, με τον κατασκευαστικό κλάδο να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και να προαναγγέλλει το «πάγωμα» στην εκτέλεση αρκετών έργων, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως δηλώνει ο κ. Αθουσάκης, από τον Μάρτιο έχουν να πληρωθούν έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενώ το οικονομικό πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω πολύμηνης στάσης πληρωμών, για τα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών , ένα από τα έργα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα προσεχώς, είναι το εμβληματικό έργο της ΔΕΥΑΗ που αφορά την αντικατάσταση δικτύων.

Την ίδια ώρα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις εντάξεις παλιών έργων στο νέο ΕΣΠΑ ενώ μεγάλο «αγκάθι» αποτελούν οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Αντιθέτως, στον οικοδομικό κλάδο επικρατεί κλίμα ικανοποίησης καθώς εκτελούνται μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως αυτό του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ τα έργα στον ΒΟΑΚ αναμένεται να απογειώσουν τον κλάδο από τον επόμενο χρόνο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων. 

Μελανό σημείο αποτελούν οι ελλείψεις σε σιδεράδες, σοβατζήδες και όχι μόνο, ενώ παράλληλα τονίζεται η ανάγκη αυστηρών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Γωνιανάκης οργιάζει η μαύρη εργασία.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button