ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Σε απόγνωση οι οικοδόμοι – Κατέβηκαν στους δρόμους για τα ένσημα (vid)

Κρήτη: Σε απόγνωση οι οικοδόμοι – Κατέβηκαν στους δρόμους για τα ένσημα (vid)

Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτης (8/11) οι οικοδόμοι, ζητώντας άμεσα την διανομή των αδιάθετων ενσήμων που έχουν πληρωθεί, το ποσό τους ανέρχεται σε 247 εκατομμύρια ευρώ και η πολιτεία από το 1984 δεν τα έχει διαθέσει

Τριάντα και σαράντα χρόνια στην οικοδομή και η σύνταξη μοιάζει ακόμη σαν ένα μακρινό όνειρο. Οικοδόμοι 60, 65 και 70 ετών ακόμη πάνω σε σκαλωσιές, «παίζουν» τη ζωή τους κορώνα γράμματα για ένα μεροκάματο που δεν ξέρουν όπως λένε αν θα τους βοηθήσει να βγουν στη σύνταξη. Όπως τον κ. Γιάννη Δαλαβέρη που στα 66 του χρόνια, έχασε την αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε για μια επταετία και γύρισε και πάλι στη δουλειά για να συμπληρώσει τα ένσημα που χρειαζόταν.

Πόσο ακόμη δεν ξέρει, όπως επίσης δεν ξέρει αν θα καταφέρει να κάνει αυτή τη δουλειά μέχρι να συμπληρώσει τον πολυπόθητο αριθμό ενσήμων, που σε ένα μεγάλο μέρος τους υπήρξε αδύνατο να έχουν αφού η οικονομική κρίση απογείωσε την ανασφάλιστη εργασία.

OIKODOMOI

Οικοδόμοι από όλη την Κρήτη σήμερα πραγματοποίησαν κινητοποίηση με κύριο αίτημα να διανεμηθούν τα υπέρ αγνώστων ένσημα από τα οποία το κράτος έχει κερδίσει από το 1984 οπότε και έπαψε να τα μοιράζει, 247 εκατομμύρια ευρώ.

Οι οικοδόμοι εξήγησαν ότι η επικινδυνότητα για τους συναδέλφους τους που έχουν περάσει τα 60 και 65 χρόνια, είναι μεγάλη, καυτηριάζοντας ότι εκτός από τη διανομή των ενσήμων σε τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων τους, κομβικής σημασίας αναγκαιότητα είναι και η  ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, για τους οποίους λένε ότι από την εποχή που άρχισε η υποστελέχωσή τους, άρχισε το σαφάρι των παρανομιών στους χώρους δουλειάς.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button