Διεθνής επικαιρότητα

Κρήτη: Αντιδράσεις προκαλεί η ΕΔΕ για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας – Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο, η απόφαση για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης στο Γενικό Λύκειο Μοχού, με επίκεντρο τη διερεύνηση του θανάτου της 17χρονης Νικολέτας. Της μαθήτριας του σχολείου, της οποίας το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα και δραματικά.

Την ώρα που ο άδικος και οδυνηρός χαμός του κοριτσιού εξακολουθεί να καλλιεργεί θλίψη και δεκάδες ερωτηματικά, εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι η στοχοποίηση δεν βοηθάει σε καμία των περιπτώσεων, στη βάση όπως λένε της ανάγκης που από τα ίδια τα σχολεία, τις διευθύνσεις τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς, εδώ και χρόνια αυτό που επισημαίνεται είναι η ανάγκη μέσα στα σχολεία να υπάρχουν ψυχολόγοι που θα μπορούν να βοηθούν τους μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ζήτησε να σταματήσει η Ε.Δ.Ε εναντίον του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στο ΓΕΛ Μοχού, ζητώντας να μην ποινικοποιείται η εκπαιδευτική πράξη την ώρα που η ίδια η πολιτεία που τώρα ενεργοποιεί μια τέτοια διαδικασία σε βάρος εκπαιδευτικών, εδώ και χρόνια αφήνει τα σχολεία χωρίς ειδικούς ψυχικής υγείας που θα μπορούσαν να βοηθούν ουσιαστικά τους μαθητές.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button