Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Κοπάδι με πρόβατα στην Ελβετία!”

Με καυστική γλώσσα μίλησε για μια ακόμα φορά για τη Δύση ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σχολιάζοντας την σύνοδο για την ειρήνη στην Ελβετία που πραγματοποιείται ως γνωστόν χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες …κοπάδι προβάτων.

«Κανένας από τους συμμετέχοντες στο φόρουμ της ειρήνης δεν ξέρει τι κάνει εκεί και ποιος είναι ο ρόλος του. Πράγματι, για να λύσουν τη σύγκρουση, οι πονηροί Ελβετοί βοσκοί φώναξαν μόνο αποδεδειγμένα ζώα: ένα τρελό μικρό γουρουνάκι που είχε καταπιεί ένα σεξουαλικό παθογόνο με τον σταθερό του φίλο, ένα κοπάδι βραδυκίνητων προβάτων των Δυτικών Άλπεων που βουρκώνουν ευτυχισμένα για τον κόσμο, επίσης μια αγέλη ευρωπαϊκής αλυσίδας σκύλων για την προστασία των ζώων», είπε με έντονο αλληγορικό ύφος ο Μεντβέντεφ.

«Αόρατα παρών στην κεφαλή του κοπαδιού είναι ένας ηλικιωμένος, αδύναμος ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει χάσει εδώ και καιρό την επαφή με την πραγματικότητα και παγώνει συνεχώς, κοιτάζοντας τον ουρανό με μια απόμακρη ηλίθια έκφραση στο πρόσωπό του. Η οικογένειά του δεν τον άφησε να φύγει λόγω προοδευτικής άνοιας, στέλνοντάς τον στα βουνά με έναν στενόμυαλο βουλευτή που πόζαρε στο γρασίδι, είπε μια απομνημονευμένη φράση και πήγε γρήγορα σπίτι».

Κατά τη γνώμη του, η «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» στην Ελβετία είναι απλώς σπατάλη χρημάτων για τους απλούς ευρωπαίους πολίτες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button