Διεθνής επικαιρότητα

Κοκαΐνη αξίας 2,6 δισ. ευρώ κατέσχεσαν οι Γερμανοί – Το φορτίο «μαμούθ» των 35,5 τόνων

Την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης αξίας 2,6 δισ. ευρώ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (17/6) οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές. 

Η επιχείρηση έγινε σε διάφορα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οδηγώντας στη σύλληψη επτά ατόμων.

Οι εισαγγελείς στη δυτική πόλη του Ντίσελντορφ δήλωσαν ότι κατέσχεσαν τους 35,5 τόνους κοκαΐνης πέρυσι μετά από πληροφορία των κολομβιανών αρχών. Βρήκαν 25 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της βόρειας πόλης του Αμβούργου, άλλους οκτώ τόνους στο ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ και σχεδόν τρεις τόνους στην Κολομβία. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε λαχανικά και φρούτα. Οι κατασχέσεις ναρκωτικών δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σε συνεργασία με την Europol στο πλαίσιο μιας επιχείρησης γνωστής ως OP Plexus, οι γερμανικές αρχές εντόπισαν οκτώ κύριους υπόπτους: δύο Γερμανούς, δύο Τούρκους και άλλους από το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο και την Ουκρανία.

Οι ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 30 και 54 ετών, συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες και πιστεύεται ότι βρίσκονταν πίσω από το λαθρεμπόριο. Οι ταυτότητές τους δεν δόθηκαν, σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η αστυνομία κατέσχεσε αρκετά κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, καθώς και ράβδους χρυσού, 23.300 ευρώ σε μετρητά και ένα αυτοκίνητο Porsche αξίας περίπου 250.000 ευρώ.

Ένας επιχειρηματίας από το δυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δημιούργησε 100 εταιρείες γραμματοκιβωτίων για να κάνει τις μεταφορές να φαίνονται νόμιμες, είπαν.

«Συγκεκριμένα, οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τη μεταφορά 10 θαλάσσιων εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023 με άλλους άγνωστους ακόμη συνεργούς που φέρονται να διαμένουν στην Τουρκία μέσω εικονικών εταιρειών που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση των εισαγγελέων.

Ο Τίνο Ίνγκελμαν, επικεφαλής των αρχών τελωνειακών ερευνών στο Ντίσελντορφ, δήλωσε ότι η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη Γερμανία αυξάνεται κάθε χρόνο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button