Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κοζάνη : Τελευταία επιχειρησιακή μέρα για το μισθωμένο ελικόπτερο τύπου KAMOV K32 C

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Την τελευταία του επιχειρησιακή μέρα διανύει σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου, το ελικόπτερο τύπου KAMOV K32 C , που ήταν μισθωμένα διαθέσιμο για την αντιπυρική περίοδο στο στόλο της αεροπυρόσβεσης της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 25 Ιουνίου 2023 .

Η τελευταία του επιχειρησιακή αεροπυρόσβεση που έλαβε μέρος το συγκεκριμένο ελικόπτερο, ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, σε αγροτοδασική φωτιά , στον Άγιο Στέφανο στην Κέρκυρα .

Το ελικόπτερο KAMOV K32 C , κατά τη διάρκεια  της αντιπυρικής περιόδου, επιχείρησε σε δύσβατες δασικές πυρκαγιές πανελλαδικά, με βάση τις ανάγκες της αεροπυρόσβεσης .

Την Τρίτη το πρωί στις 24 Οκτωβρίου, το ελικόπτερο θα αναχωρήσει από τον αερολιμένα “Φίλιππος” της Κοζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για όλη την αντιπυρική περίοδο, είχαν επανδρωθεί αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα με στόλο ελικοπτέρων,  για την άμεση αεροπυρόσβεση., ενώ κάτι τέτοιο συνέβαινε για πρώτη φορά στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .

Η όλη διαδικασία είχε  ανατεθεί στην ιδιωτική εταιρεία EFA VENTURES, ενώ είχε ναυλωθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button