Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κοζάνη Αυτοδιοικητικές Εκλογές : Την κάλεσαν για εφορευτική επιτροπή ενώ είχε πεθάνει εδώ και τρία χρόνια

Αργυρω Ζιάμπα για το KOZANILIFE.

Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό παρατηρήθηκε σε εκλογικό τμήμα της Κοζάνης κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, αλλά και  την δεύτερη Κυριακής, στις 15 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει αναγνώστρια του KOZANILIFE.GR , κατά τη διάρκεια που η νεαρή γυναίκα πήγε να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα σε εκλογικό τμήμα της Κοζάνης, στην πρώτη εκλογική διαδικασία, ενημερώθηκε από την δικαστική υπάλληλο ότι είναι στην  εφορευτική .

Η νεαρή γυναίκα, όπως ήταν αναμενόμενο, τους είπε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για κάτι τέτοιο, ενώ σε δεύτερο χρόνο, στις εκλογές της Κυριακής στις 15 Οκτωβρίου , διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για την γιαγιά της με το ίδιο όνομα , η οποία έχει φύγει εδώ και τρία χρόνια από τη ζωή , σε ηλικία περίπου 90 ετών .

Επιπρόσθετα , όπως η ίδια αναφέρει προηγουμένως,  αστυνομικοί αναζήτησαν την ηλικιωμένη γυναίκα στην οικία την οποία διέμενε, προκειμένου να λάβει την ειδοποίηση για την εφορευτική επιτροπή.

Το εν λόγω περιστατικό όπως φαίνεται δεν είναι το μοναδικό, αφού έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να συμβαίνει για το λόγο ότι, ότι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν ενημερώνονται αυτόματα όταν φεύγει ένας άνθρωπος από τη ζωή, όπως ορίζει ο Νόμος .

Η επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα με τη δήλωση θανάτου ενός ανθρώπου, ή αλλιώς, όπως προβλέπεται, όταν έχουν περάσει 112 με 114 χρόνια από τη στιγμή της γέννησής του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button